EA: C&C 4 egy nagy kockázat (interjú)

Üdv! A videogamer.com közölt egy interjút a C&C 4-el kapcsolatban. Ezt fordítottam le nektek. Az EA bízik benne, hogy az új megközelítés új rajongókat fog gyűjteni a régóta futó sorozatnak.

Az új  C&C 4 játékmechanika egy szükséges kockázat, fejtette ki Jim Vessella producer. Annak ellenére, hogy ez lesz az utolsó a Tiberium Háborúk sorában, a játék sok a franchise-ra jellemző védjegyet mellőzni fog, pl: bázis építés, erőforrás begyűjtés.

Amikor a múlt héten először láttuk a játékot, megkérdeztük Vessellát, hogy az új megközelítést  nem találják-e túl nagy kockázatnak. Hiszen a sorozat 1995-ben kezdődött, és lehet, hogy kicsit késő 14 év után a bevált formulán változtatni?

“Természetesen, ez nagy kockázat. A Command & Conquer egy bevált franchise, és régóta sikeresen működik. Eredetileg úgy terveztük, hogy a negyedik rész is ennek megfelelően egy hagyományos Command & Conquer játék készült volna el, hasonlóan a harmadik részhez. És valószínűleg ez jól be is vált volna, de ez nem növelte volna a meglévő közösséget, nem jöttek volna új játékosok, és velük egy új generáció.”

A Command & Conquer 4 újításai azért lesznek bevezetve, hogy a kevésbé hardcore játékosok is tudjanak játszani. Például a korábbi játékokban, a játékos szinte biztosan vesztett ha a ellenség lerombolta a parancsnoki központot.
Most lehetőség lesz bizonyos számú “re-spawns” a nehézségi szinttől függően.

“Azt gondolom, hogy bevállaljuk ezt a kis kockázatot, de ez egy igazán jó kis kockázat.” mondta Vessella. “Erre szüksége van a műfajnak, és ahogy más cégeknél láthatjuk pl Relic,  Massive, ez jól működik. Remélem mindez majd kifizetődik, nagyon bízom benne. Remélem, hogy az új játékosok kipróbálják a játékot, ezzel jól szórakoznak azután kipróbálnak más RTS játékokat is majd.”

“Még mindig sok magas minőségi játék van a RTS műfajban. Éppen azt gondolom, hogy ez a mindig typecast volt ebben a hardcore műfajban, ahol neked 250 APM-re van szükséged, hogy jó legyél.” (APM = actions per minute)

Command & Conquer 4 csak PC-re jelenik meg valamikor jövőre.