Megújult a Command & Conquer Magyarország!

Üdv újra minden Parancsnoknak és Tábornoknak!

Szebb és gyorsabb küllem

Örömmel jelentem be, hogy megújult a Command & Conquer hivatalos magyar bázisa. Ez az újítás kevésbé látványos, a ritkán idetévedőknek valószínűleg fel sem tűnnek az újdonságok. Pedig vannak ám.

Kezdjük rögtön a legfontosabbal. Hosszas kutakodás hála és a weblapfejlesztési hiányosságaim ellenére sikerült lecserélni az oldal alaptémáját, amit úgy kezdetek óta gyűlöltem. Lassú volt, hibásan jelenített meg dolgokat, sokat kellett babrálni, hogy elfogadható eredményt produkáljon. A pluginok, amik az oldal kényelmét szolgálták volna, legtöbbször nem működtek, vagy hibásan reagáltak az eseményekre.

A látogatóknak a legszembetűnőbb hiányossága a csevegő ablak csúszkálása volt, képtelen voltam rendesen rászabni ezt a beépülőt az oldalra. Maga a sablon ami az oldal kinézetéért felelt nagyon elavult volt. Nem támogatta normálisan a beépülő videókat, sokszor kilógtak és amúgy is szűkös volt az oldal, 2013-ban nem a 4:3 monitor arányt kell alapul venni már Magyarországon sem. Mint az oldalfejlesztés folyamata közben kiderült számomra, ez azért volt, mert a témát már 2010 óta nem frissítette senki. Azóta pedig sok tiberiumot robbantott fel a NOD, ideje volt váltani.

Az oldal most teltebb lett, több helyet foglal a fehérség a monitoron. Többet mint én szeretném, de kompromisszumokat kellett kötnöm. Más sablon nem tudta kielégíteni az oldal igényeit és amúgy is, nem értek hozzá, hogy lehetne ezt szűkíteni.

Alapjában véve egy sokkal gyorsabb oldallal találkoztok, az optimalizáltságnak hála gyorsabban tölt be és gördülnek le a dolgok. Ezen túl viszont kiemelt figyelmet fordítottam a fejlécre, amivel sok munkám volt. Minden oldalfrissítésnél véletlenszerűen 48 különböző kép jelenik meg a Command & Conquer Magyarország felirattal, méretre igazítva. Ez a lista még nőhet idővel, de egyelőre túlnyomó részt az új tábornokokat ismerhetitek meg a képek alapján.

Ráadásul a telefonokon is sokkal jobban jelenik meg az oldal, mint eddig.

További újítások, tervek

Az oldal „adatbázisa” a friss hírektől eltekintve főleg az előző oldalak maradékai. Értem úgy, hogy a legtöbb leírás elavult, nem a legfrissebb adatokat tartalmazza, hiszen csak átmentve lettek a még weblapként működő elődből. Ezért a segítségeteket kérem, ha valahol hiányosságot találtok egy leírásban, esetleg nem működik egy link, nyugodtan kommentáljátok ezen cikk alá ezeket. Keresgélni nem szeretném őket, de ha valakinek szúrja a szemét, akkor szóljon.

Többen kérvényeztétek már, hogy az ingyenesen letölthető C&C játékok (származzanak azok hivatalos forrásból vagy rajongói műből) egy helyen legyenek. Így létrehoztam egy új menüpontot, a C&C MINDENEST, amit az oldal tetején láthattok az első sorban. Innen egy új oldalra juthattok, ahol a legjobb ingyenes játékokat találhatjátok meg linkkel és leírással együtt. Fontos, hogy a lista bővülhet, de ti is ajánlhattok új játékokat a listára.

A modok tekintetében egyelőre csak az a pár hír szolgálhat mankónak, amiket ezekről írtam. Külön link felhője egyelőre nincs modoknak, de ha ajánlotok pár befejezettet, amit érdemes lehet kipakolni, akkor elkezdhetem építeni az oldal ezen részét is.

Újra van fórum (amit fent a menüsoron találhattok meg), tehát ti is megtölthetitek az oldalt tartalommal. Az előző fórumot kihasználatlanság miatt szedtem ki az oldalból, ez az új viszont csak pár témakört tartalmaz ami remélhetően időtlen időkig megtartja a tárolt adatokat, ha használja bárki is, ha nem. Topikot indítani nem lehet, egyszerűen nem használják annyian, hogy megérje emiatt még jobban szétszórni a témaköröket.

És legyen akkor a végére egy kis meglepi is, ha már ennyit olvastál. Azok közül, akik ebben a hónapban hozzászólnak az oldalon kommentben bármit (nem csetben), kisorsolok egy Red Alert 3 Uprising Origin kódot.

Remélem tetszenek a változások, és örömötöket lelitek az „új” oldalban és méltón várhatjuk együtt a legújabb C&C megjelenését.

Sok sikert Parancsnokok és Tábornokok, találkozunk a harcmezőn!

Üdvözlettel:
abydos