Szabályzat

A szabályok nem ismerete, nem mentesít a felelősség alól. A szerkesztők, moderátorok és adminisztrátorok döntésének, figyelmeztetésének ellentmondani vagy azt semmibe venni tilos, következményekkel jár. Ha valaki vét a szabályzat ellen, figyelmeztetjük, a harmadik figyelmeztetés automatikusan az oldalról való kitiltást jelenti! Az alábbi pontok nem csak a fórumra érvényesek, hanem bármilyen megnyilvánulásra, amit az oldalon teszel (hírek hozzászólásai vagy bárminemű felület, akár Facebook oldal is)!

Ha valamit jelezni szeretnél a moderátornak, azt ebben a topicban megteheted!

 

A látogató a weboldal látogatásával beleegyezik abba, hogy személyes adatnak minősülő adatait (pl. IP címet, cookie-azonosítót) a weboldal kezelje és a benne lévő adatokból statisztikákat készítsen. További információk az Adatvédelmi tájékoztatóban.


AMIÉRT FIGYELMEZTETÉS JÁR

Off-topic, avagy nem vág a témába (Offolda alfórumon kívül!)

Az adott témában más témáról való beszélgetés tilos. Amikor valaki egy topikba ellátogat, azért teszi, mert annak témája érdekli őt, és ha ott teljesen másról szóló diskurzust talál, visszafordulhat, nem értheti a dolgot, és nem találhatja meg azokat a válaszokat, amelyek a fölösleges hozzászólások után vannak “elrejtve”. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a fórum átlátható legyen Ezért van strukturálva, ezért vannak a topikok. Ha valaki mindezt nem tartja be, figyelmeztetjük. Amennyiben nagyon fontos, hogy elmondj valamit, ami nem vág közvetlenül a témába (például egy kérdést, ami egy hozzászólásról eszedbe jutott), megteheted, csak jelezd, hogy a téma nem tartozik szorosan a tárgyhoz. (Erre alkalmazhatod a más fórumokon már bevált, a hozzászólás elé tett OFF jelzést.)

Értelmetlen hozzászólások azért, hogy a neved melletti szám nagyobb legyen

A fórumon a rangok, a hozzászólások száma csak azt tükrözik, hogy az adott fórumozó mennyire aktív és hasznos tagja a közösségnek, hiszen a szabályok betartásával a hozzászólások építik, és nem rombolják azt. Ha valaki megpróbálja értelmetlen, kétszavas hozzászólásokkal növelni a neve mellett található hozzászólásszámot, hogy ezzel próbáljon kitűnni, vagy több topicot “teleszemetel” ugyanazon szavakkal, mondatokkal egy esetleges rang reményében, azonnal figyelmeztetjük.

Politika

Ez az oldal nem politikai fórum. Természetesen nem tiltjuk meg, hogy a felhasználók adott esetben szó ejtsenek róla, ám nem akarjuk, hogy felesleges indulatok rombolják a közösséget. Tiszteletben tartjuk fórumozóink politikai nézeteit, de kérjük, azokat ne itt fejtsék ki. Ha valaki vitát generáló, gyűlöletkeltésre alkalmas, indulatokat korbácsoló politikai témát vet fel (különös tekintettel az aktuálpolitikára), vagy ilyen hozzászólást ír, figyelmeztetésben részesül.

Trollkodás, mások idegesítése pusztán a vita kedvéért (flame)

A fórum lényege a beszélgetés, nem pedig a vita. Természetesen amikor két ember nézetei nem egyeznek, a vita elkerülhetetlen, ám ennek is megvan a maga kultúrája. Épp ezért a normális, személyeskedéstől mentes vitát engedjük, ám azt nem tűrjük, hogy valaki észérvek nélkül, pusztán a feszültségkeltés érdekében, másokat hergelve szóljon hozzá bármely témához. Aki ilyet tesz, figyelmeztetjük.

Már meglevő témák újranyitása

Minden tárgyhoz elégséges egy téma, abban mindent meg lehet beszélni. Ha túl sok topik lenne, a fórum szerkezete átláthatatlanná válna, ami mindenkinek rossz. Arra kérjük a felhasználókat, mielőtt új topikot nyitnának, nézzék át figyelmesen, nincs-e már az adott témával foglalkozó. Mivel ez a keresőt használva nem nagy feladat, aki mégis létező témának nyit újabb topikot, a fórum érdekében ezt töröljük, létrehozóját adott esetben figyelmeztetjük.

A nyugalom megzavarására alkalmas avatárok, videók, képek beillesztése, linkelése

Az oldalon megadjuk a lehetőséget a különböző videók és képek beillesztésére, illetve avatárok alkalmazására, de csak normális keretek között, amely nem megy a fórum rovására. A másokat zavaró, vagy sértő – ne adj isten pornográf – képeket, videókat felhasználókat a kép tartalmától függően figyelmeztetjük, illetve kizárjuk.

Az oldalon konkurensek szidalmazása

Az oldalunk nagyjából magányos farkas a C&C hazai témájában, de léteznek még a témába vágó egyéb, magyar vonatkozású oldalak. Mi azonban nem kívánunk beállni a sorba, az internet nem háborús színtér, (csak a játékon belül 🙂 ) hanem fórum, ahol az azonos érdeklődésű emberek beszélgethetnek egymással. Ezért ha valaki egy konkurens lapot szidalmaz, annak lehordására, lejáratására topicot nyit, figyelmeztetésben részesül.

Az oldal vagy üzemeltető, szerkesztők szidalmazása

Az építő kritikát szeretjük és megköszönjük, az értelmetlen “fikázást”, az alaptalan vádaskodást nem. Amennyiben azon kapunk valakit, hogy érvek nélkül, durván lehordja a magazint és/vagy annak szerkesztőit, az illető figyelmeztetésben részesül.

Reklámozás

Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy szeretne hirdetni, az a kapcsolat menüpontban elérheti az üzemeltetőt, tulajdonost, de az oldal népszerűségére alapozva megpróbálni ingyen reklámot kelteni saját magának, figyelmeztetjük vagy akár egyből ki is tiltjuk. Hasonlóan járunk el abban az esetben, ha valaki bizonyos játékhoz a saját pozícióját erősítő úgynevezett referer linket tesz közzé.

Boltok, kereskedések, online kulcs kereskedésével foglalkozó oldalak linkelése csak a szerkesztők, üzemeltető számára megengedett!

 

AMIÉRT AZONNALI KITILTÁS JÁR A FÓRUMRÓL

(Ezen azok a szabályok, amelyeknek megsértése azonnali törlést von maga után, figyelmeztetés nélkül és fellebbezésnek nincs helye!)

Illegális tevékenységekről (warezról, másolt szoftverekről) szóló diskurzus

Az oldal üzemeltetője és szerkesztői egyaránt elítélik az illegális letöltést és az ezáltal a játék készítőknek történő anyagi károkozást. Ezért nem akarjuk – és nem is tűrjük -, hogy az oldalon másolt szoftverekről, azok letöltéséről, felhasználásáról, működőképessé tételéről szóljon bármilyen beszélgetés. Ezért nem figyelmeztetés, hanem azonnali törlés jár!

Ismert személyek nevében történő regisztráció és hozzászólás

Ha valaki egy ismertebb ember – esetleg játékfejlesztő – nevével, vagy ismert nicknevével regisztrál, és az ő nevében szól hozzá az oldalon, majd kiderül róla, hogy nincs köze a megnevezetthez, figyelmeztetés nélkül, azonnal töröljük.

Rasszizmus, kirekesztő magatartás

Ezen oldal olyan emberekhez szól, akik szeretnek játszani, tekintet nélkül fajukra, származásukra, vallási hovatartozásukra. Ha valaki másokat az említett szempontok szerint hátrányosan megkülönböztet, megtámad, szidalmaz, vagy gúny tárgyává tesz, legyen az élő személy, vagy bizonyos témák (filmek, játékok, könyvek) kitalált szereplője, azonnali törlésben részesül, figyelmeztetés nélkül.

Káromkodás, mások megsértése

Igyekszünk mindig a magyar nyelv szépségeit megmutatva, választékosan, igényesen megfogalmazott írásokat eljuttatni hozzátok, és ezt az oldalon tőletek is elvárjuk. A káromkodást nem tűrjük, mint ahogy mások megalázását, megsértését sem. Amennyiben ilyesmit tapasztalunk, figyelmeztetés nélkül, azonnal töröljük a felhasználót.Azon felhasználó, aki képtelen az Magyar helyesírás alap szabályait betartani és erre nem is törekszik, az oldalon nem kívánt személynek tekintjük és ennek megfelelően járunk el.


A szabályzat a PC Guru oldal szabályzata alapján készült, 2016 Szeptemberében. A változtatás jogát természetesen fenntartjuk, melyről értesítést nem vagyunk kötelesek küldeni, de érvénye a frissítést követően azonnal hatályba lép.