Újra van Red Alert Magyarország!

Köszöntök mindenkit az újra elérhető hazai Red Alert odalán, a Red Alert Magyarország weblapján! A redalert.hu már évek óta üresen teng, a korábbi weboldal pedig lassan a feledés homályába merült majdnem. Anno jómagam is szerkesztő voltam azon az oldalon. Cikkeket írtam, LAN partyk szervezésében segédkeztem, moderáltam a fórumot és híreket írtam. Most azonban kicsit nézzük mi miből, miért és hogyan is lett azon oldal, amin most olvasol.

 

A hanyatlás korszaka

2010 után eléggé megtépázott lett a Command & Conquer játékok hazai oldalai. Egy ideig volt külön Red Alert Magyarország és C&C Tiberium Magyarország. Azonban a lelkesedés és szabadidő csökkent, az oldalakat többször feltörték és végül nagyon egyszerűek csak ki lettek kapcsolva. Ezt követően volt pár évig a tiberium.hu, amit egy ideig Abydos vitt, de idővel megtört a lelkesedése, amin nem is csodálkozok. Aztán jött egy hosszú csend …

 

Újra felépíteni

Rossz érzés töltött el, amikor láttam, hogy az oldal újraélesztésének a lehetősége szinte nulla. A korábbi szerkesztők és CnC Red Alert fanatikusok ma már nem kívántak foglalkozni a játékkal és részt venni az új oldal elkészültében. Ezért egyedül nekifogtam és alakultak a dolgok. Volt pár barát aki segítségéről biztosított és az egyik volt szerkesztő, Spike is jelezte, hogy szívesen segítene majd, reméljük sor kerül rá!

Többen kérdezték, hogy egy közel 8, illetve több mint tizenöt éves játékoknak miért készítek egy ilyen weboldalt? Mivel szeretem ezen játékokat és a mai napig jó időtöltésnek, kellemes kikapcsolódásnak tartom és mert mindenkinek kell valami hobbi. Továbbá nincs sehol egy olyan oldal, ahol az esetleg a játék univerzumával most ismerkedők megfelelő infókat szerezhetnek és kérdezhetnek.

Az oldal jelenlegi hírei a korábbi oldalakról kimentett fontosabb információk, hírek. A jövőben remélhetőleg pozitív híreket és esetleges LAN partykról szóló infókat tudok megosztani majd veletek.

 

A folytatás

A folytatás egyenlőre arról fog szólni, hogy minél több cikk, leírás legyen az oldalon. Egy dolog biztos: hosszú évekig ez egy biztos weboldal lesz a Red Alert fanatikusoknak és kezdőknek! Használjátok a fórumot kedvetekre!

 

Nem mellesleg most volt 20 éves a Red Alert széria első része, mely 1996. Október 31. -én jelent meg. Az oldalunk indulása így lehet akár egy kisebbfajta születésnapi ajándék is a rajongóknak.
Scroll to Top