Szövetségesek története

Az itteni leírás a Command & Conquer játékvilágának a történetét írja le! Ez egy történelmi eseményeken alapuló, de nagymértékben módosított, képzeletbeli síkokra szedett történet!

Red Alert 1 szövetséges történései

Az egész történet 1946-ban kezdődött. A második világégés után, egy elkeseredett Német tudós változtatni akart a dolgokon, nem kisebb célt tűzött ki magának, mint az időben való visszautazást.
Ez a tudós Albert Einstein volt, aki sikerrel is járt 20 évet utazott vissza az időben 1926-ba ahol megkereste Adolf Hitlert és eltüntette az időből, így a 2. Világháború sosem történt meg, legalábbis nem úgy ahogyan azt mi ismerjük…

Miután Einstein visszatért 1946-ba szomorúan vette észre, hogy ugyan Hitlert eltette láb alól, de nem számolt Sztálinnal. Az örült kommunista vezető ugyanis még a 2. Világháborúnál is nagyobb csetepatét indított el, hetek leforgása alatt már Nyugat-Európa kapuinál ácsorgott. A Szövetségesek az utolsó elkeseredésükben gerillataktikákat indítottak a szovjet hadigépezet ellen, melyek néhol sikerrel jártak, néhol kudarcba fulladtak. A háború szedte áldozatait, a Balkán és egész Kelet-Európa Szovjet kézre került és minden remény halni látszott…

Red Alert 2 szövetséges történései

Minden rendben van a Szabadság Földjén. A szovjetek döntő vereségével és Sztálin halálával, Amerika élvezhette a szabadság gyümölcsének a zamatát: pite, baseball, és a gabona sárga hullámait.

Amerikai vezetők egy bábot ültettek a Szovjetunió élére, Romanov tábornok lett az ártalmatlan Szovjet Szövetség feje. Az Amerikai Védelmi Minisztérium nem foglalkozik a mexikói polgárháborúval — hosszú ideje, hogy kommunista szervezetek bajt okoztak az északi régióban — és rutineljárásnak lett titulálva, amikor Romanov seregei elfojtották a káoszt, és visszaállították a tagságát a Szovjet Szövetségben.

De különös dolgok történtek amik bizonytalanná tették az önelégült Amerikai Birodalmat. Hamarosan az ország gyors-reagálású védelmi rendszere leáll. Miközben a problémát elemzik, a Pentagon nem gondolja, hogy Romanov áll az új események mögött. Jelentésekből derül ki, hogy orosz katonák menetelnek végig Texas és Kalifornia határán, és felállítanak különös épületeket a tiltott helyen lévő helyőrségeikben. Civilek jelentik, hogy egyre több fejfájást és zsibbadtságot éreznek és azok közül akik a legközelebb vannak az építményekhez egy zombihoz hasonló állapotba esnek — voltak azonban olyan jelentések is, amelyek szerint amerikai polgárok csatlakoznak a szovjet katonákhoz, átkozva a saját hazájukat Oroszországért.

Egyeztetések és veszekedések után, az Elnök bejelenti a háborút a mexikói orosz sereggel szemben. A Pentagon az atomtámadás eszközéhez nyúl, hogy elpusztítsák a központi bázist. A vörös telefon csörög a irányítóközpontban. A háborús ügyek titkára bejelenti a végleges parancsot. A gomb megnyomva. Semmi sem történt. Amerika atomrakétái hasznavehetetlenül csücsülnek a silóikban. A Pentagon központi védelmi számítógépe halott. Mostanra a háborús hírszerzés megerősti a legrosszabb gyanúkat: Romanov tervezi a támadást Amerika ellen, használva a legkülönösebb és legfélelmetesebb technikát: halálos katonák, akiknek az agya legalább olyan halálos mint az AK-47esük. További jelentések súrolják a fantasztikum határát: óriás polipok támadják a kulcsfontosságú amerikai csatahajókat Kalifornia partjainál; zombi tehenek, csatolva nagy hatókörű bombákkal, támadják a Texasi Katonai Repteret. Összegyűjtve a seregét és légi erejét — ahogyan pár technikai csodát, az Amerikai Egyesült Államok felkészül a háborúra, ami eldönti az ország sorsát: csillagok és sávok mindörökké, vagy sarló és kalapács végigmenetel az Amerikai Egyesült Állmok talaján?

Yuri’s Revenge szövetséges történései

Miután a delfinek eltakarították a Szovjet óriás polipokat, Mirage és Prism tankok gurultak végig a Floridai szigeten, szétlőve a védelmi lövegeket, elfújva a tornyokat, mintha csak facsemeték lennének.
Miután a terep készen állt, az egyetlen remény a szövetségeseknek, Einstein legújabb, és legfejlettebb technikája a Chronosphere megépült. Míg építés alatt állt, a szövetségeseknek vissza kellett verniük a kitartó szovjet seregeket, amik célja a Chronosphere építésének megakadályozása volt.

Végül felépült. Amikor a mérnökök végül beállították, a célpont is meg lett határozva, a Vörös Gépezet közepe, a Kremlin Moszkvában.
A történelem része lett a támadás, hiszen ez volt az első minden hadnemet igénybe vévő támadás Grizzliek és Prism tankok meneteltek végig Moszkva hideg utcáin míg Rocketeerek repekdtek a levegőben, felderíteni a speciális egységnek –aminek része volt egy nagyon mérges Tanya- aminek célja elfogni Romanov elnököt.

Ahogy arra számítani lehetett, az asztala alatt keresett menedéket. Romanovot elvitték Angliába, ahol az elnök aláírta a békeszerződést, ami megállította a szovjet háborús gépezetet. Ezután az Alcatraz börtönébe zárták.

De hová tűnt Yuri?

Yuri kicsúszott a szövetséges csapatok ujjai között. Szövetséges tábornokok azt a hírt kapták, hogy Yuri nem vonult vissza. Sőt, míg a szövetségesek Romanovval szenvedtek, addig Yuri csendben vitte véghez a saját terveit a világuralomra. Úgy tűnik nem volt elégedett, hogy a másodhegedűst játszotta Romanov mögött. Úgy tűnik Yuri végül a saját útjára lép. Hírszerzés jelenti, hogy különös épületek épülnek fel Kalifornia partjaitól egészen Egyiptomig. Civilek, Yuri irányítása alatt beálltak a Yuri seregébe. Szerencsére, a szövetségeseknek is megvannak a saját technikai trükkjei. Dugan elnök bejelentette az “Időugrás hadműveletet”, egy terv, hogy visszaverjék Yuri seregeit egy radikálisan új technikával, és egy háború-edzette tábornokkal, mint veled.

Red Alert 3 szövetséges történései

Kiegészítés alatt …

Scroll to Top