Red Alert 3 – Szövetségesek: Épületek

Red Alert 3 – Szövetséges épületek

Termelő épületek

Gyártelep
Gyártelep

A gyártelep a legfőbb épület. Ennek segítségével tudsz új épületeket építeni. Képes összecsomagolódni és mobilis járműként (MÉG) odébb menni, majd ott újra gyárteleppé alakulni.


Kiképzőtábor
Kiképző-tábor

Itt állíthatunk ki gyalogos egységeket. A kiképzőtábor legerősebb egységeihez a gyártelepen el kell érni a maximális besorolást, illetőleg védelmi hivatalt.


Légibázis
Légibázis

A légi bázisnál tudunk 4 db repülőt, illetve korlátlan Kriokoptert. Továbbá több magasabb szintű épület építéséhez is szükséges, hogy legyen légi bázisunk.


Hadiüzem
Hadiüzem

Hadiüzemben tudsz tankokat, rakétás dzsipeket és további járműveket előállítani. A harcok egyik alap épülete lesz, eléggé fontos egy épület.


Kikötő
Kikötő

Kikötőben tudsz hajókat, illetve kétéltű járműveket készíteni, mint például MÉG-et is.

 

 

 

Támogató épületek

Erőmű
Erőmű

Erőmű a szövetségesek egyik gyenge épülete. Sajnos elég kevés energiát termel, így sokat kell belőle építenünk, ha nagyobb bázist tervezünk.


Ércfeldolgozó
Ércfeldol-gozó

Ércfeldolgozó az anyagi biztonság elsődleges pontja. A harchoz pénz kell, az ércgyűjtők pedig ebbe az épületben is gyárthatóak és ide hozzák be az érceket. Kifejezetten az érclelő helyek mellé tudjuk építeni.


Parancsnoki központ
Parancs-noki központ

Az ércgyűjtő képes a szövetségeseknél Parancsnoki központtá alakulni és így további építhető területet (akár bázisunktól távol) adni és távoli érclelő helyeket ezáltal elérhetővé tud tenni vagy kitelepült védelmi vonalat is építhetünk a segítségével. Ha gyártóépület tartozik hozzá, akkor ‘Hozzáférést’ meg kell vásárolni.


Védelmi hivatal
Védelmi hivatal

Ez az épület szükséges szuper fegyverek építéséhez, illetve a fejlettebb egységek előállításához, kiképzéséhez. Felfogható mintegy technológiai épületnek is.

 

 

Védelmi épületek

Erődfal
Erődfal

Gyalogos egységek és kisebb járművek ellen védekezhetünk a fallal. Főként a játék elején, az ércgyűjtőket szokták védeni a taktikásabb játékosok fallal.


Többcélú löveg
Többcélú löveg

Képes szárazföldi (gyalogos, jármű), légi valamint vízi egységek ellen felvenni a harcot. Nyomkövető rakétái mindig találnak. Küldhetünk bele gyalogost, amely módosíthatja a többcélú löveget, a gyalogos képességei alapján.


Spektrum torony
Spektrum torony

Ez a lézertorony igen hatékony gyalogosok és járművek ellen. Erős, fejlett egységek ellen vesszük igazán hasznát. Ha többet építünk egymás közelében, akkor képesek egyesíteni erejüket és egy erős sugárral támadni.

 

 

Szuperfegyverek

Kornoszféra
Kornosz-féra

A Kronoszféra képes járműveket (tankokat, hajókat például) teleportálni. Gyalogosokat viszont csak járműben lehet teleportálni vele. Egyes különleges képességként lévő fegyver (mosolygós időbomba) is teleportálható.


Protonágyú
Protonágyú

A Protonágyú ionizált proton tölteteket lő ki a kijelölt célra, ahol majdnem az összes (légi kivételével) egységeket és épületet megsemmisíthet. Épületek ellen igen hatásos.