Red Alert 3 – Szövetségesek: Egységek

Red Alert 3 – Szövetséges egységek

Gyalogos

Harci kutya
Harci kutya

A Harci kutya gyors, mozgékony, hatékony gyalogosok (pl. ellenséges mérnök) ellen.  Képes ugatásával harcképtelenné tenni az ellenséges gyalogosokat egy rövid időre.


Békefenntartó
Békefenn-tartó

A szövetségesek egyszerű, shotgun-os gyalogos egysége. Képes másodlagos képességével pajzsot vonni maga elé és így megközelíteni az ellenséges egységeket. Többcélú lövegbe küldve nagyon hatékony sörétes puskás védelmi épületünk lehet.


Javelin rakétás
Javelin rakétás

Javelin rakétás hatékonyan tud ellenséges járműveket, épületeket és légi járműveket támadni. Többcélú lövegbe küldve megnöveli a löveg tűzerejét és rakéták kilövését felgyorsítja. Másodlagos képessége a Lézer vezérelt móddal ritkábban, de sorozatlövőként tud támadni.


Mérnök
Mérnök

A Mérnök képes olyan sátorrá ‘alakulni’, mely gyógyítja a közelében lévő gyalogosokat. Olajkutakat, védelmi (és persze ellenséges) épületeket lehet elfoglalni vele. Civil épületeket nem lehet javítani vele, csak hidakat.


Kém
Kém

A Kém képes ellenséges gyalogos egységnek álcáznia magát. Különféle módokon vethetjük be. Ellenséges ércgyűjtőbe küldve, pénzt lop. Kitelepülőbe és főbázisba küldve, a radart bénítja meg ideiglenesen. Energia termelő épületbe küldve pedig áramszünetet csinál. Másodlagos képessége a megvesztegetés, amely $1000-ért cserébe, a közvetlen közelében lévő ellenségeket ‘átállítja’ a mi oldalunkra.


Tánya
Tánya

Tánya a Szövetségesek legügyesebb kommandósa. Gyalogosok, járművek, hajók és épületek ellen is hatékony. Képes felrobbantani bármit egy pillanat alatt. Ha hirtelen csökkenne az élete, a másodlagos képességével egy 5-10 másodperccel visszaléphetünk az időben, a krono-technológiának hála.


 

Jármű

Talajkutató
Talajkutató

Ez a jármű gyűjti az ércet és egyben képes parancsnoki központtá alakulni és ezáltal növelni az építhető területet. Fegyvertelen teljesen, viszont ércbányában, tankgyárban és kikötőben és készíthetünk.


Többcélú GYHJ
Többcélú GYHJ

Gyors, könnyű jármű. Könnyen megsemmisíthető, kivéve ha gyorsan mozgunk vele. Légi járművek ellen hatásos és módosíthatjuk a funkcióját, annak függően milyen gyalogost küldünk bele.


Riptide légpárnás
Riptide légpárnás

Ez a légpárnás képes akár 5 gyalogos egységet is szállítani. Szárazföldön gépfegyverével támad (csak gyalogosok ellen hatékony), míg vízen képes torpedókat is kilőni ellenségére.


Guardian Tank
Guardian Tank

Ahogy a neve is mondja, védelmez. Hatékony járművek és épületek ellen, főként kis hordában. Másodlagos támadási módja a Lézercélzás, mely megkönnyíti a megsemmisítését és meggyengíti a megjelölt egységet.


Mirage tank
Mirage tank

A lézeres / prizma technológiával ellátott tank hatásos gyalogosok, járművek, épületek ellen is. A támadása az egymáshoz közel álló ellenséges egységeken eloszlik. Ha nem támad, tereptárgynak tudja álcázni magát. Másodlagos támadási módja a résgenerátor, amelyben noha a tank nem, de a közelében lévő egységek álcázva lesznek.


Athena löveg
Athena löveg

Ez az igen távolra képes, lézerrel támadó egység nagyon hatékony épületek és lassú egységek ellen. Másodlagos módja az Aegis pajzs, mely ideiglenesen megvédi a sugarában lévő egységeinket.


MCV - MÉG
MCV – MÉG

A főépületünk mobil verziója, mely képes mozogni. Egyetlen ‘fegyvere’ a mérete, az az képes átgázolni ellenséges kisebb egységeken és így megsemmisítve azokat.


 

Hajó

Delfin
Delfin

A tengerészek kiképzett harci barátja. Felerősített szonárral képes támadni az ellenséges hajókat és tengeralattjárókat a felszínre kényszeríti. Másodlagos képessége a magasugrás, amivel gyorsan menekülhetünk vagy akár egy falon (vízből, vízbe) ugorhatunk.


Szárnyashajó
Szárnyas-hajó

Igen erős légvédelmi gépágyúja van, azonban más vízi egységek ellen szinte védtelen. Másodlagos képessége a fegyver-zavaró, amivel az ellenség kiválasztott egységének a tűzerejét tudjuk lenullázni és ezáltal harcképtelenné tenni.


Romboló
Romboló

Ez a jókora kétéltű egység egy lassú, de korrekt sebzésű szimpla ágyúval van ellátva. Másodlagos képessége a fekete yuk pajzs, mely az ellenséges tüzet magára vonja (más egységeinkről), miközben a védelmét erősíti.


Repülőgép hordozó
Repülőgép hordozó

Nagy távolságra képes kis vadászgépeket küldeni. Igen hatékony épületek ellen. Másodlagos képessége az EMP-s zárlat rakéta, amely épületeket és járműveket kapcsolhat ki.


Légi

Vindicator
Vindicator

Egy hagyományos bombázó, amely igen hatékony gyalogosok és járművek, hajók ellen. Épületek ellen már nagyobb számban hatékony. Alapként 2 bomba fér el rajta, de a Szupertitkos eljárások (képességek) részben a Fejlett aerodinamikát kifejlesztve már 3 bombával támadhat.


Apollo vadászgép
Apollo vadászgép

Nagyon gyors és nagyon hatékony a gépágyúival, viszont csak légi egységek ellen vethető be. Másodlagos képessége nincs.


Kriokopter
Kriokopter

Ez a helikopter képes megfagyasztani az ellenséges egységeket, épületeket. Minél nagyobb az ellenség, annál lassabb a megfagyasztása, de ez gyorsítható, ha több ilyen Kriokopterrel célzunk egy egységet. Másodlagos támadása a zsugorítás, melyben az ellenséges jármű mérete (és vele együtt) támadóereje is csökken, míg sebessége megnő.


Century bombázó
Century bombázó

Ez a jókora gép hatalmas pusztítást végez a szőnyegbombázásával. Pár ilyen gép egy célpontot kiszemelve (épületek ellen javasolt) képes porig rombolni. Másodlagos módja során gyalogosokat (5 db-ot) tud ejtőernyővel ledobni.


 

A Red Alert 3 – Uprrising kiegészítő új szövetséges egységei itt találhatóak.