Red Alert 3: Szövetséges végigjátszás, kampány

Brighton beach – A vörös veszedelem menete

Egyből a közepébe! A Szovjet csapatok nyugat európai területeken vonulnak előre, de ezen felül partraszállást terveznek britanniai földön! Célunk megakadályozni, hogy a Szovjet csapatok partraszállása sikerüljön.

 1. Első feladatunk a szovjet gyalogos gyalogos egységek likvidálása és a csapatunk MÉG-jének védelme. Épületekbe beszállásolva katonáink, igen hatékonyan tudjuk az ellenséges gyalogságot felszámolni, veszteség nélkül.
 2. Jönnek a desszantosok, védekeznünk kell. Bónusz küldetés, hogy 4 civil épületbe szállásolj be egységeket. Ez remek védekező taktika is. (Bónusz küldetés szintén, hogy mérnökkel foglald el a kórházat, ami a gyalogos egységeid gyógyítja, ha megsérülnének.)
 3. Nem adják fel a Szovjetek, az ejtőernyős támadás után, most komolyabb haderőt indítanak. Itt már rakétás gyalogosokat is bevethetünk, sőt! Javasolt az épületekbe való beszállásolásuk.
 4. Az utolsó hullámot is túl kell élnünk! Már járműveket is gyárthatunk, hogy azok segítségével gyorsabban mozoghassunk még jelentősebb tűzerőnk legyen! Bónusz küldetés: Építsünk 5 db Többcélú GYHV-t (dzsipet). Leginkább a légvédelemre kell erősítenünk, igyekezzünk minél több rakétás gyalogost a bázisunk és a víz közötti területen beszállásolni a civil épületekbe. A rakétás szovjet hajók nem fognak komoly veszélyt jelenteni, támogatást kapunk és lebombázzák őket.

Tanács: Foglaljunk el minél több épületet a víz közelében és használjuk bunkerként. Így egy könnyed kis győzelem lesz.

 

Cannes – A cápa és a csalétek

A kikötőben összpontosították a Szovjet flottát. Vannak fontos személyek, akiket ki kell menekíteni, kémekkel megcélozandó épületek, Tányával való kommandózás.

 1. El kell foglalni a kikötőben a kijelölt speciális épületeket a kémekkel. Tányával kell utat vágnunk, de a Tesla tornyokra azért figyeljünk oda! A jobb alsó kis sziget egy bónusz küldetés, de a Vindicator bombázók jó szolgálatot tehetnek. Ehhez csak a sziget déli és keleti részén lévő erőműveket kell felrobbantanod a vízen Tányával.
 2. A felső részen, van egy épület (konferencia központ), a körülötte hemzsegő Szovjet egységeket kell eltakarítanunk. Használjuk a civil épületeket és rakétás egységeket!
 3. Végül űzzük ki Cannes-ből a Szovjeteket! Elsőként a Sorhajókat pusztítsuk el Tányával vagy a elszabadított Vindicator bombázókkal. Ha ez megvan, akkor tankokkal semmisítsük meg az ellenséges bázist!

Tanács: Célozzuk meg elsőként az erőműveket Tányával, de óvjuk őt a Tesla tornyoktól.

 

Heildeberg – A híres felszabadítás

A Szovjet csapatok folyamatosan vereséget szenvednek és nem tudni miért, de gyorsan fogy az erejük európai hadszíntéren. Németországban, Heildebergben viszont erősen védekeznek. Szorongassuk meg őket és űzzük ki Európából!

 1. Az ellenséges harci helikopterektől védjük meg a MÉG-eket. Ez semmiség. Ahogy a folyón haladunk felfelé, lesz 2 Tesla torony. A hajók másodlagos támadásával működésképtelenné tehetjük őket, majd partnerünk utasíthatjuk (bal felső sarokban az ikonnal), hogy pusztítsa el a delfinekkel a két szovjet védelmi tornyot. Ezzel már is partra szálltak a MÉG-ek.
 2. Jöhet a bázis építés! Első célpontjaink a Szovjetek erőművei, hogy energia ellátásuk megszakítsuk és a Vasfüggöny különleges fegyvert ne tudják bevetni! Építsünk több Légibázist és sok Vindicator bombázóval szép folyamatosan el tudjuk tüntetni az ellenséges épületeket. Közben folyamatosan gyalogos, vagy könnyű járművekkel fogja a bázisunk támadni, így védelemre is gondolnunk kell.
  Bónusz küldetésként, számoljuk fel a bal alsó sarokban lévő mini bázist, felszabadítva Tányát.
 3. Ha betörtünk az első védelmi vonalon, pusztítsuk el az alsó bázist! Érdemes előbb a maradék energiatermelő erőműveket megsemmisíteni, majd az így védtelenül maradt bázist lerohanni tankokkal.
 4. Végül a bombázókkal semmisítsük meg az Apokalipszis tankokat és romboljuk le a Szovjetek kijelölt európai központi épületét!

Tanács: A felső bázis légvédelme erős, ezért Guardian tankok nagy csapatával érdemes támadni.

 

Gibraltár – Ellenségünk ellensége

Míg mi a Szovjetekkel harcoltunk, Japán (A felkelő nap birodalma) közben megerősödött és most mindkettőnk elpusztítását tervezik. Nincs más lehetőségünk, össze kell fognunk. De pont ádáz ellenségünkkel?! Mi lesz ebből?!

 1. Meg kell tisztítsuk az ércgyűjtők környékét. Natasával együttműködve mind a gyalogos, mind a járműves ellenségeket könnyen legyőzhetjük. Bónusz feladatként az északra, hegyen mászkáló robotot is könnyed szerrel tudjuk felrobbantani.
 2. Gyengítsük meg az ellenséget! Pusztítsuk el a hangárakat és a körülötte lévő Mecha Tengukat!
 3. Építsünk bázist, de ügyeljünk, hogy mindig lesznek kisebb Japán támadások. A civil épületeket elfoglalva könnyen megvédhetjük magunkat. Tankok és gyalogosok is jönnek majd ellenünk.
 4. Romboljuk le az ellenséges bázis termelő épületeit. A kikötőben építhető kétéltű támadó hajó nagyobb csoportban igen hatékony, de légi bombázás támogatással könnyen kivégezhetjük az ellenfelet!

Tanács: Légierő bombázásával és védekezéssel megoldható a pálya, de ha kétéltű Csatahajókkal hordában támadunk, szintén nem fog tudni megállítani az ellenség.

 

Északi-Tenger – A felderíthetetlen erőd

Meg kell szabadítani az északi – tengert ettől a különleges úszó várostól, erődtől. Ismételten össze kell fognunk a Szovjetekkel, hogy legyőzzük Japán erődöt.

 1. Elsődleges feladatunk, hogy megvédjük az adatgyűjtő hajót, mely egy Japán roncsból próbál hasznos adatokat kinyerni.
 2. Építsünk bázist és mérnökökkel foglaljuk el a két jelölt reaktort az úszó erődön. A Japán támadni fog mindenkit, vízen, földön, levegőben, ezért érdemes alapos védelmet kiépíteni. Az anyahajóval könnyen utat tudunk magunknak vágni, de légi támogatásra azért szükség lesz. Éljünk a jobb oldalon lévő ércbányával és szárazföldre épített laktanya mérnökeit se felejtsük az olajfúrókba beküldeni, a biztos anyagi háttérhez.

Tanács: A pálya jobb oldalán lévő érclelőt foglaljuk el és koncentráljunk (a védekezés mellett!) a Repülőgép-hordozók építésén. Ezekből 6-7 darabbal könnyedén megpucoljuk az óriás erőd partját. Végül a keletre lévő kis szigetre építsünk Laktanyát és mérnököket juttassunk lehetőleg egyszerre a két kijelölt épületbe.

 

Rushmore hegy – Az őrület emlékműve

Ackerman elnök, a saját kezébe vette a dolgok irányítását és Szovjetunióval való szövetséget szétverte. A Rushmore hegynél van a bázisa, ahova be kell néznünk, hogy mire is készül pontosan. Ha nem sikerül, akkor két frontos háborúval kell számolnunk, amire nincs elég kapacitásunk és …

 1. Semmisítsük meg a kommunikációs tornyot, hogy ne tudják a szuper fegyver bevetéséhez szükséges kódokat átjátszani. A könnyebbik út, hogy a bónusz feladatot először teljesítjük. A torony közeléből kilőjük a kutyákat Tányával majd az erőmű körül őrjáratozókat is. A multifunkciós védelmi tornyot jó ha elkerüljük. Az erőmű keleti oldalánál van egy luk a kerítésen, ott kell bemenni és felrobbantani az erőművet, a védelmi épületek pedig leállnak. Újabb bónusz küldetés, hogy kattintsuk az épületre és a végrehajtás parancsra, hogy társunk (jelen esetben AI, vagy is gép) elfoglalja egy mérnökkel. Energia hiányában könnyen felrobbanthatjuk az átjátszó tornyot.
 2. El kell pusztítanunk a vezérlő épületet, mielőtt Ackerman eléri a bázisát! Ehhez ajánlott 3-4 kémet sorozni és hátraküldeni, az északi sarokban lévő energia telepekhez. Közben védekeznünk kell, Prisma tankokkal fog az ellenség támadni. Légierőre érdemes erősíteni. A kémekkel lebéníthatjuk az ellenséges bázis védelmi épületeit, így sokkal könnyebben bejuthatnak a gépeink és le tudják bombázni az épületet. Annyi időnk van, amíg kétszer körbeér a pályán az elnök limuzinja. Bónuszküldetés a pálya 3 (jobb alsó, jobb felső, bal felső) sarkában lévő speciális épületek elfoglalása mérnökkel. (Csak azután foglald el, hogy az elnöki autó már elhaladt mellette, előbb ne.) Arra ügyeljünk, hogy az elnöki limuzin ne robbanjon fel.
 3. A fegyvert már nem tudja bevetni Ackerman elnök, így nem maradt más választásunk, mint a két bázisunk közötti repülőtérre menekülő járművét (vele együtt) megsemmisíteni!

Tanács: Tányával vigyázzunk, a védelmi épületek könnyen megölhetik. Az elnök limuzinja elég lassan halad, de azért igyekezzünk. Légierővel és kémekkel (ahogy fentebb írtam) megoldhatjuk idő alatt a küldetést.

 

Tokiói-öböl – Örökre nyugszik a nap

A felkelő nap birodalma legfőbb hadvezérei egy helyre gyűlnek. Kell ennél jobb alkalom a csapásmérésre? Hatalmas Japán haderő vár majd ránk, de a Szovjetunióval a szövetségünk megmaradt, így hát segítségünkre lesznek.

 1. Instant bázisunkra egyből jön a Japán ellentámadás. Szárazföldi haderőből azonban nem kell számottevőt felállítanunk, koncentráljunk a légierőre, mivel a vízen lévő védelmi és termelő épületeket kell megsemmisítenünk. Vindicator bombázókkal gyorsan és kényelmesen megoldható, de közben többfunkciós védelmi épületeket se felejtsünk el venni.
 2. A szovjetek jól magunkra hagytak, de sebaj! Igaz bázisunk porig rombolták, de kis háttér támogatással van még remény! Megkapjuk a Kronoszférát, amivel a MÉG-ünk először becsomagoljuk, majd át tudjuk szállítani a északi területre. Onnan pedig támadhatjuk a Dojo-kat, kikötőket és a szuper fegyvereket! Építsük meg új bázisunk, majd fejlesszük ki a maximális hozzáférést és vigyük a főépületünk vízhez közelebb. Kikötőben gyártsunk Repülőgép-hordozókat és velük játszi könnyedséggel tudjuk lerombolni az ellenséges bázisokat. Persze némi légi támogatás sosem árt.
 3. Végezzünk a maradék Japán egységgel, töröljük el őket! Pusztítsuk el a Felkelő nap birodalma vezérkari épületét.
 4. Tacu herceg flottájára különös tekintettel csapjunk le, a dicsőségüket a múltba küldve.

Tanács: A kezdeti bázison védelemre és a Vindicator bombázásra érdemes ráállni. Az új bázisnál pedig a Repülőgép-hordozó építésére és a Vindicator bombázókra. Ne felejtsétek el használni a civil épületeket és a gyalogos egységeket.

 

Havanna – A nagy medvecsapda

Japán meggyengítése után várható volt, hogy újra a Szovjetunió lesz a fő ellenségünk. Egyik tudósuk megszökött és időgépről beszél nekünk, meg egy titkos kubai bázisról és titkos szuper fegyverről. Kubában valóban gyanús mozgások vannak, így feltétlen utána kell járnunk.

 1. Ki kell vizsgálnunk mi is folyik Havannában. A kémeinkkel és többi egységünkkel is, maradjunk a Mirage tank leplező burkában, hogy derítsen fel az ellenség. Bónuszküldetés (és igen hasznos), hogy a kémekkel fizessük le az ellenséges egységeket és így mellettünk fognak harcolni.
 2. Találnunk kell egy Szovjet bázist, majd a kijelölt épületeket elpusztítani.
 3. Építsünk bázist, de ügyeljünk a következőkre: Levegőben és szárazföldön is fog támadás érni minket, ráadásul minden irányból! Alaposan építsük meg a védelmünket és ügyeljünk, hogy 1 – 1 többfunkciós lövegbe tegyünk egy Békefenntartót, hogy a gyalogos ellenség se legyen probléma. Közben készítsünk légierőt! Főleg Apollo vadászgépet, mivel az ellenséges Kirov-okat le kell vadásznunk, mielőtt kirepülnének a pályáról.
 4. Az átalakított stadionokat le kell rombolnunk. Ügyeljünk, hogy továbbra se hagyjunk meglógni egy Kirov-ot se!

Tanács: Építs minden irányba, minimum egy kis védelmet, mert fog támadás érni. Itt se feledd használni a civil épületeket és légierőt ha megerősíted, akkor csupán azzal megoldhatod a pályát.

 

Leningrád – Holdfény ne érje őket soha

A végső csapást Sztálingrádban mérhetjük a Szovjetunióra! Készülj fel egy hatalmas ütközetre, mivel az ellenség ide összpontosította megmaradt összes haderejét!

 1. A lekicsinyített MÉG-el juss el a bázisod helyére. Ügyelj, ellenséges tank elé ne kerüljön, mivel akkor eltapossák.
 2. Rombold le a Vasfüggöny fegyver épületeit. Bónuszfeladatként pedig rombold le a Vákuumimplóziós szuper fegyvert.
 3. Pusztítsd el a főtitkár kilövőjét, mielőtt elmenekülne, figyelj az időre!

Tanács: Kezdésnek kis Vindicator bombázással a közeliket el lehet intézni. Minél előbb építsük meg a Kronoszférát és Mirage tankokat termeljünk, amennyit bírunk. Ezeket teleportálva és bombázva tudjuk leszedni a Vasfüggöny épületeket és végül a szigetre is be tudjuk teleportálni a tankjaink. Vigyázzunk, mert időre megy!

 

szovetseges-gyozelem

 

Ezzel be is fejeztük a Szövetségesek kampányát, diadalmaskodtunk az ellenségeink fölött. Külön említésre méltó az, hogy az új elnök kicsoda is lesz, mint az utolsó fotón láthatjátok. Tekintsd meg a Szovjetunió kampányát vagy/és Japán végigjátszását is!

Scroll to Top