Red Alert 3 – Szovjetunió: Egységek

Red Alert 3 – Szovjetunió: Egységek

Gyalogos

Harci medve
Harci medve

A Szovjetek kiképzett harci medvéi, melyek különleges képessége a Felerősített üvöltés, amely képes a közelében lévő gyalogos ellenségeket megzavarja és rövid ideig tehetetlenül állnak csak. Leginkább a csata elején használható felderítési és olajtornyok védésére, gyalogság ellen hatásos. Képes úszni.


Sorkatona
Sorkatona

Gépfegyveres gyalogsági egység. Különleges képessége, hogy épületeket és házakba elszállásolt ellenségeket képes kipucolni az épületből, még pedig Molotov koktéllal. Gyalogos egységek ellen hatásos.


Nehézgyalogos
Nehéz gyalogos

A nehéz gyalogos egy jókora flak ágyút hord a vállán, amivel képes légi és szárazföldi egységeket is lőni. Járművek és repülők ellen hatásos, nagy számban épületek ellen is. Másodlagos képessége, hogy ellenséges járművekre képes mágneses (bénító) aknát tenni, ha elég közel jut hozzá.


Hadmérnök
Hadmérnök

Hadmérnök képes elfoglalni épületeket, amik előnyt adhatnak (Kórház, Garázs, Megfigyelőtorony, Olajfúrótorony és persze ellenséges épületeket is). Továbbá 5 gyalogos befogadására alkalmas bunkert tud építeni, $500-ért. Előnyt biztosít számára, hogy van nála egy pisztoly, így egy szembejövő ellenséges mérnököt képes megölni. Kis motorcsónakjával képes vízen is közlekedni.


Tesla gyalogos
Tesla gyalogos

A Tesla gyalogos egy igazi megrázó egység. Mint egy mobil, mini Tesla torony. Képes hatékonyan támadni gyalogosokat és tankokat egyaránt. Másodlagos képessége az EM Bomlasztó, amely minden szárazföldi egységet megbénít a sugarán belül és harc-, mozgásképtelenné tesz.


Natasha
Natasha

Natasa a különlegesen képzett és magas beosztású Szovjet kommandós nő. Fegyverével gyalogosokat egy lövéssel kivégez, míg járműveket lézeres célzással és bombázással semmisíti meg hatásosan. Különleges képessége, hogy képes ellenséges járműből kilőni a személyzetet, így egy elfoglalható jármű marad csak.  Természetesen úszni is tud és vízben is támadni képes.

 

Jármű

Ércgyűjtő
Ércgyűjtő

Az ércgyűjtő képes szárazföldön és vízen is pénzt gyűjteni. Különleges képessége, hogy képes egy páncélt felhúzni a hátára, így növelve a védelmét, ha megtámadnák.


Szputnyik
Szputnyik

A Szputnyik, neve ellenére nem műhold, hanem egy területszerző egység. Segítségével távolabbi területeken is építkezhetünk, pl. ércgyűjtőt vagy védelmi épületeket, így létrehozva előretolt bázist. Képes vízen is közlekedni és építeni.


Terror robot
Terror robot

Ezek a kis drónok képesek bemászni a járművekbe és hajókba, tehát képesek úszni is. Igen fürge, gyors egységek. Ha bejutnak egy járműbe, akkor azt belülről szedik szét és ölik meg. Hatékony nehéz járművek ellen, főleg kis csoportban. Másodlagos képessége az EMP bénítás (elektrosztázis sugár), mellyel kis távolságból képes lebénítani járműveket. Felfedezésre ideális.


Sarló
Sarló

Pókszerű, gépfegyverrel ellátott jármű. Pontosabban ugró pók, mivel a különleges képessége, hogy bizonyos távra ugrani is tud. (Rá lehet ugrani ellenséges gyalogosokra, ilyenkor fellöki őket.) Csak szárazföldön képes mozogni. Hatékony gyalogság ellen, közepes sebességű.


Varangy
Varangy

Egy speciális flak ágyú a Varangy, amely szárazföldön és vízen is képes elég fürgén mozogni. 5 gyalogost szállásolhatsz bele, majd igen távolra is kilőheted az embereket, akik ejtőernyővel landolnak. Csak légi egységeket képes támadni.


Kalapács tank
Kalapács tank

Kalapács tank az alap tank a Szovjetuniónál. Egy hagyományos, normál ágyúval és különleges képességként egy szipoly sugár, ami az ellenséges jármű páncélzatát és fegyvereit gyengíti. Szárazföldön vethető csak be.


V4 Rakéta kilövő
V4 Rakéta kilövő

A V4 rakéta kilövő egy viszonylag lassú, távolra támadó egység. Kétféle rakétával rendelkezik. Az egyik, a normál rakéta, a másik egy multi robbanófejes. Előbbi egy ponton sebez nagyot, utóbbi egy területen sebez, noha kevesebbet. Ideális épületek ellen vagy védekezésre. Igen nagy távolságra képes lőni, mozgó egységek ellen viszont nem hatékony.


Apokalipszis tank
Apokalip-szis tank

Az apokalipszis tank egy önjavító, lassú, hatalmas és erős tank. Dupla ágyú csöve igen hatékony ellenséges járművek és épületek ellen. Red Alert 2-vel ellentétben nincs légvédelme. Másodlagos támadása az M-szigony, ami a tank elején lévő darálóba vonzza az ellenséges járművet.


MÉG, Főépület
MÉG, Főépület

MÉG, avagy mobil főépület. Egyetlen támadás módja az eltaposás, ha áthajtunk ellenségeinken. Méretéből adódóan képes kisebb tankokat, járműveket és persze gyalogosokat eltiporni.

 

 

Vízi

Tüskés rája
Tüskés rája

Tüskés rája egy Tesla fegyverrel ellátott kétéltű. Képes szárazföldre is kimenni, de a másodlagos támadását (Tesla kisülés) azonban csak vízben alkalmazható. Hatékony gyengébb járművek és gyalogosok ellen.


Akula tengeralattjáró
Akula tengeral-attjáró

Akula tengeralattjáró lassan mozog, de torpedói halálosak. Leginkább hajók és vízen lévő épületek ellen hatásos. Másodlagos fegyvere is torpedó, de azok ultratorpedók, amik nem irányítottak, viszont nagyobb robbanófejük van. Támadás során a felszínre emelkedik, ekkor levegőből sebezhető.


Sorhajó
Sorhajó

Sorhajó egy hatalmas, nagyon távolra rakétákkal támadó hajó. Épületek ellen nagyon hatékon, pár perc alatt pár darab ilyennel el lehet egy bázist pusztítani. Különleges képessége, hogy a kilövők feláldozása módot bekapcsolva gyorsabban indítja a rakétákat, de közben folyamatosan sebződik.

 

 

Légi

Ikertornyos
Ikertornyos

Az ikerrotoros harci helikopter hatékonyan támad járműveket és gyalogosokat. Gépfegyvere folyamatosan lő, azonban rakétáinak kell egy idő, míg betöltődik. Másodlagos funkciója pedig a csapatszállítás. Vagy egy járművet vagy 5 gyalogost képes szállítani.


MIG vadászgép
MIG vadászgép

A MIG vadászgép nagyon fürge és rakétái halálos veszélyt jelentenek minden ellenséges légi járműre. Csak levegő – levegő harcra képes és nincs másodlagos támadása.


Kirov léghajó
Kirov léghajó

Kirov léghajó egy igazi monstrum. Nehéz megölni, lassú és hatalmas a tűzereje. Bombái nagyon erősek és épületek ellen igen hatékony, főleg csoportosan alkalmazva.

 

 

 

A Red Alert 3 – Uprrising kiegészítő új szovjet egységei itt találhatóak.

Scroll to Top