C&C: Red Alert 2 – Yuri’s Revenge

ra2 yurisrevenge cdCommand & Conquer: Yuri’s Revenge egy valós idejű stratégiai játék, amit a Westwood Pacific fejlesztett és 2001. október 10-én jelent meg PC-re. A játék a 2000-ben megjelent Command & Conquer: Red Alert 2 kiegészítője. A történet a titokzatos egykori szovjet figura, Yuri körül forog, aki korábbi munkaadójától felszabadulva titkos magánhadsereget hozott létre, és világuralomra akar törni.

A játék grafikailag ugyanazt a motort használja, mint az alapjáték, a zenei hanganyagát a korábbi Command & Conquer játékhoz hasonlóan ugyancsak Frank Klepacki szerezte, de a kiegészítőben minden egység egyedi hangon szólal meg.

Történet

Yuri’s Revenge története a Red Alert 2 kampányából indul ki, pontosabban a szövetséges erők győzelmével kezdődik; a szovjetek vereségét követően a “Soviet Psychic Corps” formális vezetője, Yuri elbujdosik, hogy aztán ún. „pszichikai uralkodókkal” (Psychic Dominator) átvehesse az irányítást az egész világ felett.

Solo kampány

A kampány alatt továbbra is csak a Szövetséges (Allied) illetve a Szovjet (Soviet) oldal vezethető (előbbiekkel leginkább a tudatkontrollálók általi károk megakadályozása, míg utóbbiakkal az áruló elmemanipulátor levadászása a központi vonal), Yuri világhódítását nem lehet levezényelni. Számtalan közismert várost és nevezetességet lehet meglátogatni a kiegészítőben, nem kevés easter egget hagyva maguk után. A kiegészítő küldetéseinek száma fejenként hét-hét, amelynek egy része nem a hagyományos bázisépítésre, hanem kommandós akcióra épül, így téve kicsit változatosabbá a végigjátszást.

Forrás: Wikipedia

Scroll to Top