Red Alert 3: Szovjetunió végigjátszás, kampány

Leningrád – A gébics és a tövis

A Felkelő Nap birodalma a legrosszabbkor támadta meg a Szovjetuniót, mikor a legsebezhetőbb volt. A főtitkár minket választ ki, hogy védjük meg anyaföldünk, nem veszíthetünk!

 1. Védjük meg az erődöt, a gyalogos támadástól! Öljük meg őket. Natasa könnyedén végez mindegyikkel.
 2. Miután gyártottunk (amennyit csak bírunk) Nehéz gyalogost, védjük meg a járműves támadással szemben is. Bónusz feladatként, védjük meg azt az épületet, ahol a Szovjetunió kincseit őrzik. A Varanggyal át tudjuk lőni a gyalogosaink, így tudunk átjutni a túlsó partra, majd vissza.
 3. Végül öljük meg a támadó Shogun csatahajókat. Vagy a mágneses fegyverrel mintegy felszippantjuk őket űrszemétnek, vagy Natasa támadását használjuk, aki becélozza, majd lebombázzák a kijelölt célpontot.

Tanács: Ha tudjuk, Natasa és a Nehéz gyalogos eltérő célpontra tüzeljenek, így lehetünk a leghatékonyabbak. A mágnes fegyverrel pedig az egyik hajótól kiindulva, elérhetjük a másikat is, így 2-esével lehet eltüntetni őket.

 

Kraszna-45 – Árulások cirkusza

Amíg mi Leningrádnál védekeztünk, a Japánok betörtek a Szovjetunió szívébe és egyenesen Moszkva városa felé vonulnak előre. Úgy tűnik, most túl jártak az eszünkön. Azonban ez nem jelenti, hogy győzhetnének az anyaföldünkön!

 1.  Natashával és a gépágyús pókokkal haladjunk előre és tisztítsuk meg az ellenséges gyalogosoktól a területet. A járműveket a a szuper mágnes műholddal el tudjuk tüntetni. Bónusz küldetés: az észak-nyugatra és dél-keletre lévő kiszögellésben kiszabadítható egységek vannak.
 2. Most, hogy elértünk a kilövő állomáshoz, működőképes lett a rendszer és képesek vagyunk az ellenségre rádobni régi űrállomásokat, így mérve csapást rájuk. Pusztítsuk el az ellenséges egységeket és épületeket!
 3. Öld meg Yurikót, a különleges képességű Japán harcos lányt. Natashának 3 lövés kell, hogy végezzen vele.

Tanács: Natashával támadjunk bátran, Ő semlegesíti leghatékonyabban az ellenséges gyalogságot.

 

Vlagyivosztok – A jégkikötő visszafoglalása

 1. Tisztítsd meg a kis szigetet a Japán erőktől. Érdemes az épületeknél az energia termelővel kezdeni, akkor leállnak a védelmi épületek. Ha fogytán a kis seregünk, ne izguljunk, kapunk erősítést!
 2. Építs egy egyszerű bázist, kaszárnyával és hajógyárral.
 3.  A térkép keleti szélén, középen van egy Japán előőrs, semmisítsük meg. 6-7 darab tüskés rája elég hozzá, támadjunk agresszívan. Bónusz: A keleti oldal alsó sarkában van két sorhajó. Ha kisegítjük őket, akkor hatalmas plusz tűzerőt kapunk!
 4. Semmisítsük meg az észak-nyugati tengeri kis bázist. Itt már komolyabb ellenállásba ütközhetünk, de ne tántorodjunk meg.
 5. Végül az észak-keleti sarokba nyomuljunk a haderőnkkel és támadjuk az ellenség épületét. 1x védőpajzsot von maga köré és ellenséges egységek is megjelennek, de ezeket is leküzdhetjük és utána már lerombolhatjuk az épületet, ezzel kiűzve a japánokat az anyaföldünkről!

Tanács: A játék kissé túlzottan a gyalogságot próbálja nekünk ajánlani, de a tüskés rájákkal szerintem könnyebben megoldhatjuk a pályát.

 

Genf – A vörös hadsereg menetelése

 1. Egy alap kapott bázissal indítunk. Feladatunk az ellenség felszámolása és védekezés. A városban használjuk ki a civil épületekben rejlő lehetőségeket. A vízen pedig az akula tengeralattjárók lesznek segítségünkre. Pusztítsuk el a kikötőt északon. A különleges technológiai épületük sem maradhat meg, vesznie kell! Bónusz feladatként elfoglalhatjuk mérnökeinkkel a svájci bank épületeket, hogy nagyobb bevételünk legyen.
 2. A földdel egyenlővé kell tennünk dél-keleten a szövetséges bázist! Tankok és sarlók segítségével ezt meg is tehetjük könnyedén.
 3. El kell töröljük az északon lévő fő szövetséges bázist, minden kulcsfontosságú épületével együtt!
 4. Krukov tábornok bunkerét is figyelnünk kell közben, hogy az ellenség ne tudja elpusztítani.

Tanács: Krukov bunkerét 3-4 tankkal és némi géppuskafészek telepítésével megoldhatjuk. Az előrenyomuláshoz pedig a sarló és tank kombináció igen hatékony.

 

Mükéné – A háború tudománya

 1. Szerezz további ércgyűjtőket! A térkép közepén lévő két szigeten vannak ércgyűjtők, amiket el kell foglalnod, mielőtt a nagyobb bázisukat megtámadnád. Vásárolj ikertornyos helikoptereket és tüskés rájákat. A spektrum tornyokat a helikopterekkel le tudod rombolni, de azért 4-5 db legyen minimum, mivel pár nehéz gyalogos és rakétás dzsip lesz a szigeteken.
  Bónusz küldetés: Kötelező megcsinálni igazából, a kérdés, hogy mikor akarod. Én előbb a középső szigeteket foglaltam el, majd utána/közben gyártottam még több helikoptert, amikkel lerohantam a harmadik, dél-délnyugatra lévő szigetet. Ezután már tudunk kaszárnyát és sorhajót venni.
 2. Pusztítsuk el a nagyobb szövetséges bázist. A sorhajókkal távolról a rakétákkal darabokra szedhetjük. Pár darab tüskés rájával és a helikoptereinkkel érdemes fedezni őket.
 3. Romboljuk le a védelmi épületeket a tudományos épület körül, majd foglaljuk el egy mérnökkel. Vigyázzunk, mivel az ellenség támadni fog, főként levegőből próbál majd bombázni.
 4. végül pusztítsuk el a szövetségesek nem rég telepített bázisát is. A helikopterekkel gyorsan eltiporhatjuk őket.

Tanács: Minél több helikoptert vegyünk. Ha van vagy 30 db, az már elég lesz a végső támadásra is. Mielőtt elfoglalnánk a labort, vigyünk oda több mérnököt, 3-4 darabot és építsünk az Északi, keleti és nyugati oldalára bunkereket amibe küldünk nehéz gyalogosokat, ugyan is levegőből fognak támadni rá. Akár varangyokat is oda parkolhatunk az épület köré.

 

Von Esling légibázis – Árulók nélküli jövő

 1. Védjük meg magunkat! Célunk kiűzni a szövetségeseket az utolsó európai bázisukról, azonban ehhez először egy olyan bázis kell, amivel megvédhetjük magunkat. Főként levegőből jön a támadás, így légvédelemre kell koncentrálnunk. Sorhajókkal az ellenséges bázisokat a vízről könnyedén elpusztíthatjuk. A csatába csatlakozik Krukov tábornok, aki elveszi a teljes pénzünk, ezért érdemes minél többet, minél gyorsabban elkölteni.
 2. Mikor már azt hinnénk haladunk, kiderül, hogy Krukov tábornok az áruló és a főtitkár parancsba adja a megsemmisítését. Emiatt két fronton kell harcolnunk, de a szövetségesek nem igazán támadó kedvűek, hála égnek. Erős légvédelmet készítsünk, mivel Krukov kirov léghajókkal támad időnként.
 3. Krukov bázisát a sorhajóinkkal el tudjuk pusztítani, de jobb ha csak a bunkerére és főépületére összpontosítunk. Sorhajókkal a vízről el lehet mindkettőt pusztítani.
 4. A megmaradt bázisát a szövetségeseknek sorhajókkal, mig vadászgépekkel és ikertornyos helikopterekkel könnyedén eltiporhatjuk!

Tanács: Kettesével, hármasával tegyük a légvédelmi ütegeket, úgy hatékonyabbak. Igyekezzünk a térképen található olajkutakat minél előbb elfoglalni mérnökökkel. Amikor Krukov bázisát támadjuk, érdemes csak a főépületet és a bunkert lerombolni, mivel ha ezek megsemmisülnek, megkapjuk a megmaradt bázist.

 

Fudzsi hegy – Egy élő isten megszelídítése

 1. A meglévő egységünkkel kommandózzunk óvatosan. Kerüljük el az ellenséges egységeket és védelmi épületeket. A vél, hogy lopakodva eljussunk Josiro császár kertjébe és ott megöljük.
 2.  Trükkös, de várható is volt, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű! Létesítsünk bázist és készüljünk a támadásra.
 3. A császár mindhárom parancsnoka becsatlakozik a harcba. Mig és ikertornyos helikopterek nagy csoportjával ki tudjuk őket iktatni, de vigyázzunk azért a védekezésre is! Levegőben és szárazföldön (de még vízen is) egyaránt támadnak ránk, kisebb megszakításokkal. Yuriko egységre külön ügyeljünk, mert nagyon nehéz megölni és könnyen, gyorsan képes nagy pusztítást végrehajtani.
 4. Következő célpontunk a császár! Vegyük az irányt a bázisa felé az apokalipszis tankokkal és minden más egységünkkel! Bónusz feladatból kettőt kapunk. Romboljuk le a generátor épületeket és mentsük ki a bajba jutott társainkat. A császári palotát lerombolva előkerül maga a császár.
 5. Josiro egy különleges robotban harcol, melyet nagy hordányi helikopterrel el is tudunk pusztítani, de apokalipszis tankokkal tovább gyorsíthatunk a halálán!

Tanács: Legyen legalább 5 – 6 ikertornyos helikopterünk, mivel Yuriko megölésére a legjobb módszer a gépágyú vagy a tesla torony. Ha légierővel támadunk, a robotjaik és energia hullám ágyúik okozta veszteségek elkerülhetők.

 

Húsvét szigetek – Kőarcú tanúk

 1. Építsünk bázist és készítsünk sereget. Azonban egyenlőre még NE támadjunk! Várjunk, amíg parancsot nem kapunk rá. A légi támadóerő itt is jó szolgálatot tesz, például ikertornyos helikopterek hordája.
 2. Tudták, hogy csapdát állítunk majd megpróbálnak ránk támadni. A nyugat irányában felhúzott bázisukat romboljuk le, ne maradjon belőle semmi!
 3. Elárultak! Még pedig maga a főtitkár! Oly sok győzelem, diadal után érzi, hogy veszélyt jelentünk rá, ezért ellenünk fordul és saját hazája ellen is ezáltal. Tegyük a dolgunk és védelmezzük anyaföldünk tőle! Romboljuk le a szuper fegyverét és a vulkán peremén lévő különleges épületeit.

Tanács: Az észak – keleti épületeket és a szuper fegyvert elintézhetjük a sorhajóinkkal, elég 2 – 3 hozzá. Helikopterekkel és Mig vadászokkal fedezzük őket. Miután elkészült 20 – 30 helikopterünk, rohanjuk le az ellenséget. Ennyi ikertornyos heli bőven elegendő a sikerhez és győzelemhez.

 

New York city – Folt a nagy almán

 1. Kisit készítsük elő a terepet az inváziós erőinknek. Addig egy kisebb csoporttal kell beérnünk. A terror drónokkal pusztítsuk el az ellenséges tankokat és gyalogosokat, majd ha már tiszta a terep, küldjük be őket a középső bázisba. Ezt követően erősítést fogunk kapni.
 2. Az erősítéssel már a középső bázist is el tudjuk pusztítani, de azért ne ész nélkül menjünk a falnak. A testla taknokkal rohamozzunk, a helikkel pedig támogassuk őket, közben a kirovokkal az épületekre koncentráljunk.
 3. Építsünk bázist, ahonnét a végső támadást megindítjuk! Az ellenség ejtőernyősökkel fog támadni a bázisunk hátsó sarkánál, tegyünk oda néhány gépágyús fészket és közben erősítsük a haderőnket. Bónusz feladat (Tőzsde elfoglalása) tovább segít nekünk!
 4. Támadjunk támadjunk! Noha nehéz dolgunk lesz, mivel folyamatosan tűz alatt tart az ellenség és nem sok figyelmet tudunk a védelemtől elvonni, de ha a szuper fegyvert megépítsük, akkor folyamatosan lemorzsolhatjuk az ellenséges bázist. Ismételten légierő és sorhajó kombinációja meghozza a sikert!

Tanács: A szigeten ahol kezdtünk, tüntessük el a megjelenő szövetségeseket és foglaljuk el az ott található ércgyűjtő helyeket. Szárazföldön főként észak – keleti irányából fog támadni az ellenség, de nem jelentős mértékben, pár tesla torony megvéd minket. Ejtőernyősökből több helyre is fog jutni, géppuska fészkekkel készüljünk fel.

 

szovjet-gyozelem

 

Ezzel be is fejeztük a Szovjetunió kampányát, diadalmaskodtunk az ellenségeink fölött. Tekintsd meg a Szövetségesek kampányát vagy/és Japán végigjátszását is!