Red Alert 3 – Japán: Egységek

Red Alert 3 – Japán, Felkelő nap birodalma egységek

 

Gyalogos

Robbanó droid
Robbanó droid

A robbanó droid nem olcsó, de gyors, fürge és kiváló felderítésre. Képes járművekre rátapadni (például ércgyűjtőkre) és lassítani, továbbá felrobbanni. Ezáltal további károkat tud okozni.


Birodalmi harcos
Birodalmi harcos

A birodalmi harcos egy gépfegyverrel és karddal ellátott gyalogos alap egység. Képes hatalmas kardjával az ellenséges állatokat és embereket egy suhintásra elintézni. Gyalogosok ellen hatékony csak.


Tankvadász
Tankvadász

Nevéhez méltóan, a Tankvadász felszíni járművek ellen hatékony. Erős lézerével képes pontos csapást mérni. Nagy csoportokban igen hatékony. Különleges képessége, hogy képes a föld alá menekülni, így védve magát.


Mérnök
Mérnök

A mérnök képes ellenséges és elhagyatott speciális épületeket (kórház, kikötő stb.) is elfoglalni. Különlegessége, hogy képes rövidtávon sprintelni, így le tudja hagyni a gyalogos üldözőit akár.


Sninobi
Sninobi

A Sniobi egy mestergyilkos nindzsa. Pengéivel azonnal végez a gyalogos ellenségekkel, míg épületekbe beszivárogva okozhat galibát a másik oldalnak. Másodlagos képessége a füstbomba dobás, amely segítségével egy időre láthatatlanná válik és így el tud menekülni baj esetén.


Rakétás angyal
Rakétás angyal

A rakétás angyalok igazá különleges egységek. Képesek szárazföldi, vízi, légi egységeket is támadni. Egyedül gyalogosok ellen nem túl hatékonyak. Másodlagos képességük egy bénító korbács, amely harc- és mozgásképtelenné teszi az ellenséges felszíni egységeket.


Yuriko Omega
Yuriko Omega

Egy supertitkos telekinetikai katonai program túlélője, aki képes egy pillanat alatt felkapni az ellenséges (akár legnagyobb) egységet is, majd megsemmisíteni. Másodlagos képessége egy lökéshullám, aki a közelében lévő gyalogosokat öli meg.

 

 

 

Jármű

Ércgyűjtő
Ércgyűjtő

Az ércgyűjtő hozza számunkra az anyagi stabilitást, ezáltal új épületeket és egységeket. A japán ércgyűjtő rendelkezik egy kis gépfegyverrel, amellyel némi önvédelmet tud magának biztosítani, de csak gyalogos ellen van esélye.


Nano robot (épületek)
Nano robot (épületek)

A nano robotokból lesznek az épületek. A nano robotok könnyű célpontok lehetnek, ezért csak ésszel szabad a harcvonal felé küldeni őket. Viszont hatalmas előnyhöz juthatunk, hiszen bárhova kiépítkezhetünk a segítségükkel.


Gyors csapatszállító
Gyors csapatszállító

A csapatszállítóba képesek vagyunk gyalogosaink beszállásolni (például mérnök) és képes a jármű ellenséges egységnek álcázni magát és így elkerülni a támadást, s bejuthat az ellenséges bázisra így.


Mecha Tengu
Mecha Tengu

A Mecha Tengu egy gépágyús egység. Hatékony gyalogság ellen, de nagyobb csoportban járművek ellen is. Képes átváltani légvédelmi egységgé és így akár légvédelemre is használható.


Tsunami tank
Cunami tank

A Cunaim tank egy fürge, gyenge páncéllal rendelkező tank. Kétéltű, tehát a víz sem jelent neki problémát. Másodlagos képessége a nanohárítók, ami alkalmazásával gyengül a tűzerő, de megnő a védelme.


Lépegető VX
Lépegető VX

A Lépegető VX olyan robot, mely a földön lépegetve az ellenséges légi egységeket képes (csak) támadni. Másodlagos használata során helikopterré alakul és így képes szárazföldi ellenségeket támadni. Járművek és épületek ellen hatékony.


Démonkirály
Démonkirály

Hatalmas, erős hullámenergia fegyverrel támad, amely járművekre és épületekre veszélyes igazán. Közepesen gyors, kivéve másodlagos támadásánál, mely során eltiporja az ellenséges egységeket. Van egy speciális változata is, amely vörös és az egyjátékos kampányban találkozhatsz vele.


Hullámenergia tüzérség
Hullámenergia tüzérség

Nagy távolságra, pontosan képes nagy sebzést leadni. Az ellenséges felszíni egység egyetlen esélye, hogy van egy pár másodperces töltési ideje a célzást követően. Másodlagos képessége, hogy nem várja meg míg eltöltődik, gyorsabban süti el a fegyvert, de így nem olyan nagy a sebzés.


Főépület, MÉG
Főépület, MÉG

MÉG, avagy mobil főépület. Egyetlen támadás módja az eltaposás, ha áthajtunk ellenségeinken. Méretéből adódóan képes kisebb tankokat, járműveket és persze gyalogosokat eltiporni.

 

 

 

Hajó

Jari zsebtenger- alattjáró
Jari zsebten- geralattjáró

Egy igen kicsi és emiatt fürge, de nem túl erős támadó tengeralattjáró. Felderítésre is jó, harcban csak nagyobb csapatban. Másodlagos képessége, hogy kamikaze támadással egy torpedó – tengeralattjáró módjára nekimegy az ellenségnek, épületnek.


Úszó szárny, Wing
Úszó szárny, Wing

Egy egyedi tengeralattjáró, amely vízben rejtőzködve egyedül légi egységeket képes támadni, azokat viszont hatékonyan. A másodlagos támadási módja alapján repülővé válik és gépfegyverrel képes felszíni ellenségeket sebezni.


Naginata cirkáló
Naginata cirkáló

Erős, torpedókkal támadó cirkáló. Erős, de csak vízi egységeket képes támadni. Másodlagos támadása egy többirányú torpedó hullámot indít.


Sógun csatahajó
Sógun csatahajó

A Sógun csatahajó hatalmas hadihajó. Nagy távolságra képes pontosan tüzelni a hullámenergia ágyúival. Másodlagos támadása amikor ütközési sebességre gyorsul és képes nekiütközni, ezáltal elpusztítani az ellenséget.

 

 

 

Légi

 

A Red Alert 3 – Uprrising kiegészítő új japán egységei itt találhatóak.