Szovjetunió története

Az itteni leírás a Command & Conquer játékvilágának a történetét írja le! Ez egy történelmi eseményeken alapuló, de nagymértékben módosított, képzeletbeli síkokra szedett történet!

Red Alert 1 szovjet történései

Az egész történet 1946-ban kezdődött. A második világégés után, egy elkeseredett Német tudós változtatni akart a dolgokon, nem kisebb célt tűzött ki magának, mint az időben való visszautazást.

Ez a tudós Albert Einstein volt, aki sikerrel is járt 20 évet utazott vissza az időben 1926-ba ahol megkereste Adolf Hitlert és eltüntette az időből, így a 2. Világháború sosem történt meg, legalábbis nem úgy ahogyan azt mi ismerjük…

redalert1-1Miután Einstein visszatért 1946-ba szomorúan vette észre, hogy ugyan Hitlert eltette láb alól, de nem számolt Sztálinnal. Az örült kommunista vezető ugyanis még a 2. Világháborúnál is nagyobb csetepatét indított el, hetek leforgása alatt már Nyugat-Európa kapuinál ácsorgott. A szovjet tudósok egyre halálosabb fegyvereket, fejlesztettek ki és úgy tűnt semmi sem képes megállítani az előretörő vörös hadsereget…

Red Alert 2 szovjet történései

A Szovjeteket legyőzték. Sztálin meghalt, és az orosz anyaföldet dicsőségétől megfosztva, halotti csendbe burkolózik. Az amerikai hírszerzés Romanov Tábornokot választja a lefejezett Orosz nép élére, egy megbízható és irányítható bábú… legalábbis ezt hittek.

A sajtóban, úgy ábrázolják mint a tökéletes politikust, akit szeretnek az emberek és elnyeri a nyugat tiszteletét a Szocialista Világok Szövetségének az élén, egy ártalmatlan szövetség, amely pénzügyi segítséget nyújt fejlődő országoknak. Az Amerikai barát szövetségbe tartoznak kulcsfontosságú latin-amerikai országok is, mint például Mexico.

ra2-story-szovjet-1De valójában a bosszú tüze ég Romanov Tábornokban, bosszúra szomjazik, gyermekkorában végignézte hazája pusztulását. A narancsos tűzben felrobbanó gyárakat. A havas utcákon pusztító gyalogságot. A bombázásokat. Ezek az emlékek nem múlnak el, ahogy a gyűlölet sem. Ahogyan felnőtt, a cári arisztokrácia leszármazottaként, semmi mást nem tanult, csak bosszút. Évekig őrült terveket dédelgetett a Szovjet Únió újjáépítéséről. Romanov titokzatos terveket szövöget az Egyesült Államok elleni végleges csapásról.

Vannak szövetségesei, a Szocialista Világok Szövetsége, ami tulajdonképpen csak egy álca, a Kommunista Szövetségesek Globális Hálózatának. Egyesítve egy cél érdekében, térdrekényszeríteni az Egyesült Államokat. A hálózat mellet még van egy titkos fegyvere is, egy hadsereg amely képes a gondolatok irányítására. Sztálin által felfedezett technológián alapulva. Romanov hadserege, nagy erő a maga nemében, de psychic beacon-ökkel, a tudatok lesz a legerősebb fegyverük.

Amikor polgárháború tör ki Mexikóban, Romanov serege közbeavatkozik, hogy védje a SZVSZ érdekeket, ahogy azt várták. De ez csak egy ürügy volt arra, hogy Romanov felállíthassa a hadseregét az Egyesült Államok határán. Második lépésként, a tudat irányításra specializálódott egységek kiiktatták a Gyors reagálású védelmi rendszert és az amerikai nukleáris arzenált, így Romanov elindíthatja az inváziót. Órák alatt buknak el kulcsfontosságú városok és Romanov pszihikus támadóegységei pedig Psychic Beaconoket telepítenek, egyre beljebb és beljebb az Amerikai földön.

Romanov nem akarja elpusztítani az Egyesült Államokat. Nem, a bosszúszomja annál sokkal nagyobb. Semmivel sem akar kevesebbet, mint irányítani az ország embereit, erőforrásait és infrastruktúráját. Az Amerikaiak megfizetnek a Szovjet Únió elpusztításáért, az új Szovjet birodalom első kolóniájaként…

Yuri’s Revenge szovjet történései

Egy erős elme és egy erős akarat — ez Yuri és innen ered a hatalomvágya, amely később a veszte is lesz. Romanov ellen fordulni, szembeszállni az anyaföld seregeivel…

ra2-story-szovjet-2Amíg a szövetségesek a Szovjetekkel volak elfoglalva, megrohamni a Kreml-t és fogságba ejteni Romanovot, addig Yuri keményen dolgozott egy titkos hadsereg felépítésén. Ő és az őrült tudóscsoportja, új borzasztó előrelépéseket tettek a tudat irányítás és génmanipuláció területén. A szóbeszéd szerint, pszihikailag fejlesztett agyakkal irányít tankokat, droidjai pedig képesek megolvasztani az ember agyát és génmanipulált gyalogosai mindennél erősebbek.

Ezek után Romanov irodája híreket kap affelől, hogy Yuri furcsa épületeket kezdett építeni a Nyugati parttól egészen Egyiptomig. A Szövetségesek pedig készülnek visszautazni az időben, hogy megelőzzék a katasztrófát. Ha Romanov ügynöketi képesek lennének, megkaparintani a Szövetséges időutazó technológiát, rövidrezárhatnák Yuri terveit és Romanov újra felemelkedhetne…

Romanovnak gyorsan kell cselekednie. Amíg Yuri hatalmas veszélyt jelent Romanov terveire. Ezek pedig nem tartalmaznak hosszútávú békét a Szövetségesekkel. Az eggyezmény számára semmit nem jelent. Hiszen amint leszámolt Yurival. A szövetségesek új egyezményt írhatnak alá… a teljes kapitulációjukról.

Red Alert 3 szovjet történései

A történet némi szünet után folytatódik. Mivel nem történt meg a második világháború, a szovjetek megerősödtek és ők indítottak támadást a világuralomért. Eleinte ezredes volt Cserdenko, majd főtitkári póziciót (Szovjetunió vezére) rangot is megszerezte magának. A harcmezőn eleinte elég szeszélyesen haladunk. Krukov tábornok lenéz minket, de Cserdenko bízik a sikerünkben és támogat minket. A történetben itt történik idővel egy csavar. Megtámadják ismeretlenek Cserdenko főtitkárt, aki később mint kiderül, túléli a támadást. Ő Krukovot sejti a háttérben és mi vagyunk azok, aki megöli Krukovot. Amikor már azt hihetnénk, hogy közel állunk a végső győzelemhez. Azonban Cserdenko veszélyeztetve érzi pozícióját miattunk és ránk támad. Szerencsétlenségére mi kerülünk ki győztesként. Korábban történt támadásról nem derült ki, hogy tényleg Krukov tervelte-e ki vagy Cserdenko csak így leplezte, hogy minket kihasználjon Krukov ellen. Végül mi kapjuk meg a megtisztelő főtitkári pozíciót és így mi lesz a Szovjetunió és a szövetséges legyőzése után a világ ura is.

Videóban összefoglalva a 3. rész Szovjet történéseit:

Scroll to Top