Red Alert 2: Szovjetunió- Egyjátékos hadjárat

A Parancsnok (Comrade General – Parancsnok elvtárs) tájékoztatást kap Zofia hadnagytól, illetve Alexander Romanov szovjet főtitkártól az inváziós tervekről, majd a Washingtont megszálló erők élére nevezik ki, ahol elpusztítja az Egyesült Államok hadvezetésének központját, a Pentagont. Ezután a Florida partjai felől indítanak hadműveleteket és egy fontos győzelmet aratnak az Egyesült Államok hadiflottája felett és az ott található hajógyárat elpusztítják. Vladimir tábornok hamar visszatér Moszkvába és a Vörös téren tartott ünnepségen a hadjárat hősnek kiáltják ki. (Annak ellenére, hogy a Parancsnok érdemei voltak ezek a győzelmek.) Ezalatt Yuri előkészítette a Psychic Beacont, amivel egy egész város felett képes átvenni az irányítást, és a játékosra bízza, hogy New York városában működésbe helyezze. A World Trade Center mellett lévő szövetséges kutatólaboratóriumot elfoglalva a helyén megépül a Psychic Beacon, és az amerikaiak kísérletet tesznek az elpusztítására, de kis idő múlva működésbe lép és az egész város a szovjetek mellé áll.

A növekvő kommunista befolyástól tartva a Koreai Köztársaság támadást indít Vlagyivosztok ellen, a Parancsokra bízzák a védelem megszervezését, ezt követően egy ellentámadás során felmorzsolja a koreai haderőt, kormányuk pedig titokban békét kér a szovjetektől. Hírek érkeznek arról, hogy Franciaország és Németország csapatokat küld a lengyel határhoz, hogy segítsék az amerikai alakulatok hadműveletit a Szovjetunió ellen. Míg a francia sereg a határnál gyülekezik, a játékos azt a feladatot kapja, hogy egy kis létszámú haderő élén vonuljon be Párizsba. A tesla katonák segítségével az Eiffel-torony (a játékban “Paris Tower”) feltöltődik és így lényegében egy óriási Tesla-tekercsként működik, ami elpusztítja a közelben lévő szövetséges haderőt. (A franciáktól a Parancsnok megkapja a „Butcher” becenevet.) Párizs romokban, az európai vezetők pedig inkább a saját országuk védelmükre szervezik át a hadsereget, ahelyett, hogy az USA támadóhadjáratában vennének részt.

Ez idő alatt Yuri egyre nagyobb befolyást szerez magának Moszkvában, azáltal, hogy Romanovon is alkalmazza telepatikus képességeit, végül pedig a főtitkár a teljes hadsereg irányítását is a kezébe adja, amivel feldühíti Vladimir tábornokot, aki megvádolja azzal, hogy elvette Romanov eszét, de Yuri nem törődik a vádaskodással és a játékost Hawaii inváziós erőinek élére állítja. A Parancsnok felszámolja az Egyesült Államok Csendes-óceáni flottáját és a támogatásukra érkező koreai erősítést, ezután a szovjet sereg könnyedén elfoglalja a környező szigeteket. A küldetés után Yuri tájékoztat, hogy Romanov nagyon rossz állapotban van és átveszi a helyét, hírszerzői pedig jelentették, hogy a szövetségesek egy teleportáló gépezetet (Chronosphere) építettek, amivel bárhová a világon eljuttathatják csapataikat és most az Urál hegység felől indítanak támadást egy szovjet kutatóbázis felé, amit mindenképpen meg kell védenie a játékosnak. (Az apokalipszis tank tervei is itt készültek.) Az amerikai haderő több hullámban támad és folyamatos utánpótlásuk érkezik a teleportáló technológiával, a Parancsnok azonban sikeresen visszaveri ezeket.

Yuri a küldetés után azt állítja, hogy Vladimir meggyilkolta Romanovot és ezért a játékost Washingtonba küldi, hogy elfogja árulót. Miután a Fehér Ház szovjet kézre kerül és Yuri agymosást alkalmaz Vladimiren, beavatja a játékost a következő tervébe: Az Egyesült Államok elnökének, Michael Dugannak az elméje fölött akarja átvenni az irányítást és így az egész amerikai kormány és haderő fölött befolyást szerezhetne. A texasi San Antonio városába Yuri két klónjának segítségével csapatot építhet a játékos, hogy végül az elnök felett megszerezze az irányítást.

A hírszerzés megtudja, hogy Einstein elkészített egy tömegpusztító fegyvert, ami képes az időjárás manipulálására és egy bizonyos területen pusztító vihart generálni. Miután a játékos elpusztította a berendezést, Yuri visszarendeli Moszkvába, hogy megköszönje fáradozásait, de valódi terve az, hogy elpusztítja, vagy pedig átveszi elméje felett az uralmat. Ezt megerősíti Zofia hadnagy üzenete is, aki lejátssza azt a kazettát, amit Romanov halála előtt készített. Ebből egyértelművé válik, hogy Yuri befolyása alatt áll és felszólítja a játékost, hogy akadályozza őt meg terveiben és szolgáltasson igazságot. Az összecsapás során a Parancsnok csapatai a Kreml épületét földig rombolják és Yurit is halottnak hiszik. Yuri dokumentumaiból kiderül, hogy a szövetségeseknek még van egy utolsó reményük, a teleportáló berendezés Alaszkában, amivel egy végső hadműveletet terveztek indítani a Szovjetunió ellen. A játékos a Bering-szorosnál kiépít egy harcállást, majd elpusztítja a környező szövetséges csapatokat és a teleportot egyaránt. A Parancsnok így a Szovjetunió főtitkárává lépett elő és az átvezető videókon látható, ahogy seregei a világ számos pontján (London, Párizs) felvonulnak, majd a záró képsorokon Yuri folyadéktartályban eltárolt agya látható és telepatikus üzenetet küld a játékosnak: “It would have been good to see inside your mind, General. I may still get the chance…” („Nagyszerű lett volna az elméjébe tekinteni, Parancsnok. De lehet, hogy még mindig meg van erre a lehetőségem…”)

Forrás: Wikipédia