Red Alert 3: Japán, végigjátszás, kampány

Vorkuta – Fagyapó halála

Újév napján megindította a Japán haderő a támadását. A feladatunk, az Szovjet városba való bejutás és szobrok ledöntése, majd ellenséges hajók megsemmisítése.

 1. Ahhoz, hogy bejussunk a városba, működésképtelenné kell tennünk a Tesla tekercseket. Ehhez jelöljük ki a szállító egységet, majd jobb kattintással egy Varanggyá álcázhatjuk. Így bejuthatunk. A bal oldali erőművet a gyalogosokkal lerombolhatjuk. A jobb oldalit pedig a kamikaze repülőkkel tudjuk lerombolni.
 2. Az erősítéssel szembe kell szállnunk a városban lévő Szovjet egységekkel, s le kell rombolnunk a szobrokat. Bónusz feladatként pusztítsuk el a két laktanyát.
 3. Miután megtisztítottuk a várost, az erősítésnek érkező mini tengeralattjárókkal semmisítsük meg a Szovjet hadihajókat, mindet.

Tanács: Támadjunk bátran, de a városban használjuk ki az épületeket és gyalogosainkat folyamatosan küldjük be, majd épületről – épületre haladjunk előre, az a biztos.

 

Sztálingrád – Hódítani megtört lelkeket

 1. A sorsunk, hogy a Szovjetek egységét és erejét szimbolizáló emlékművüket pusztítsuk el, ezzel növelve a félelmet a szívükben! Első feladatunk a folyón feljutni és bázist létesíteni a város szélén. A végén mikor helikopterekkel támad, akkor a Tengukkal váltsunk légi üzemmódra és szedjük le őket.
 2. Támadjuk meg az emlékművet! Mecha Tengukkal és Tszunami tankokkal (4 – 8 db) több hullámban el is tudjuk érni. Ügyeljünk, hogy bónuszfeladatként a térképen további emlékművek vannak megjelölve.
 3. Biztosítsuk a csapataink szállítmányait! A szovjetek megpróbálják megtámadni és elpusztítani a számunkra nélkülönözhetetlen szállítmányt. Ne hagyd, védd meg a járműveket! Apokalipszis tankokkal, varangyokkal és pár ikertornyos helikopterrel fognak támadni. Készüljünk sok Tszunami tankkal.

Tanács: A pályán több helyen is vannak ‘pénz’ konténerek. Ezek fekete dobozok, dollár jelképpel. Egységeink odaküldve felszedhetjük ezen pénz-csomagokat és előnyre tehetünk szert. A folyó mentén telepíthetünk védelmi épületeket, ezzel megkönnyítve a dolgunkat a szállítmányok megvédésében.

 

Ogyessza – Ím, a kardok hatalmas szentje

 1. Védjük meg a szállítmányokat! Kísérjük őket a hangárba. A szovjetek nem fogják megkönnyíteni a dolgunkat. A vízen hol tüskésrájákkal, hol tengeralattjárókkal támadnak majd. A hangárhoz érve pedig helikopterekkel próbálják elpusztítani szállító egységeink.
 2. Elkészült a csodafegyver, az óriás harci robot, a Sógun-hóhéra! Ez a robot képes vízben közlekedni, eltiporni ellenséges egységeket. Használjuk a másodlagos támadását az óriás robotnak és mindig maradjunk mozgásban vele, hogy a tüzérség és a rakétások ne tudják igazán sebezni. Romboljuk le mind a 4 tüzérségi ágyút.
  Bónusz küldetés: Város nevezetességeit romboljuk le. Egy ott van nem messze a robot indulási helyétől, a dél – nyugati sarokban.
 3. Kapjuk el Krukov tábornokot és romboljuk porig a szovjet bázist. A Sógun hóhéra ebben remek eszközünk lesz. Vonuljunk vele és másodlagos képességével percek alatt eltüntethetjük a bázist a föld színéről.

Tanács: A robottal mozogjunk rendszeresen és másodlagos képességét használjuk ki. Társunktól kérhetünk légi fedezetet, ha túl erősen támadna ikertornyos helikopterekkel a szovjet fél.

 

Pearl Harbor – A balga flotta sírja

 1. Védjük meg a kikötőt és védjük meg az emlékműveinket! A szövetségesek folyamatosan fognak támadni földön, vízen és levegőben egyszerre. Hol ejtőernyősökkel, hol kétéltű hajókkal kell megbirkóznunk. Minél több védelmi épületet vegyünk és egymáshoz közel rakjuk le őket. Bónusz feladat, hogy a radar tornyokat foglaljuk el a meglévő mérnökeinkkel, hogy messzebb lássunk.
 2. Kapunk csatahajókat, támadjunk velük és pusztítsuk el az ellenség bázisát! Mecha Tengukkal és Sógun csatahajókkal támadjunk folyamatosan. Szükség lesz a légi fedezetre, mivel a Kriokopterek folyamatosan zsugorítani fogják a támadó egységeinket.

Tanács: A kezdésnél meglévő védelmi épületeinket építsük a kikötő bejáratához. Az észak – nyugati dokkot hagyjuk áldozatnak, nincs értelme kitámadni, csak nagy veszteségeink lennének. Védelmi épületeket egymáshoz közel tegyük és mindig tartalékoljunk egy kis pénzt.

 

Csendes-Óceán – Támadás a fekete teknős ellen

 1. Semmisítsük meg a Szövetségesek MÉG-jeit, hogy ne tudjanak bázist létesíteni szeretett hazánk területén! A rakétás angyalok bénító sugarával meg tudjuk állítani őket (mozgás- és harcképtelenné tenni) míg a hadihajók elpusztítják őket. Főként északról és keletről fognak jönni, kisebb támogatással a vége felé.
 2. Sógun csatahajókkal és a rakétás angyalokkal tisztítsuk meg az ellenségtől a területet! Nem maradhat egyetlen Szövetséges épület sem!

Tanács: Rakétás angyalok minden mennyiségben és 2, max 3 csoportban a 3 ellenséges bázis felől érkező repülők likvidálására. 10 – 12 rakétás angyallal már el is tudjuk az északi és keleti bázist pusztítani, csupán a délihez kellenek távolabbra is támadó egységek.

 

Santa Monica – A fekete teknős haragja

 1. Készítsük elő a terepet a partraszállásra. Az erődünk ágyúival semmisítsük meg az ellenséges járműveket. Az épületeinknek pedig a gép csinál majd helyet. Építsünk bázist és készüljünk a támadásra!
 2. A közeli bázist pusztítsuk el és kedvünk szerint a bónuszfeladatokat is teljesítsük. Romboljuk le a vidámparkot, foglaljuk el a délre lévő repteret és semmisítsük meg a tüzérségüket északon. Azonban ne feledjük a fő küldetésünk, a médiaközpontok elfoglalását. Tisztítsuk meg a területet és foglaljuk el mérnökökkel a 3 kijelölt média központot! Természetesen a szövetségesek többször is megpróbálják visszaszerezni és térkép szélétől is érkezhetnek ellenséges egységek.

Tanács: Használjuk az épületeket bunkerként és így haladjunk előre. A megfelelő légvédelemről ne feledjünk el gondoskodni. Nehéz gyalogosokkal védekezni, rakétás angyalokkal támadni fogunk tudni jól. A légvédelmi épületeket az energiahullám ágyúkkal semmisítsük meg, így kisebb veszteségünk lesz. Mérnökökkel a sok olajkutat foglaljuk el, hogy nagyobb bevételre tegyünk szert.

 

Jokohama – Barbárok az öbölben

 1. A Szövetségesek és a Szovjetunió összefogott? Lehetetlen! Azonban még is közös erővel támadnak birodalmunkra és veszélyeztetik isteni terveinket és a sors akaratát. Yurikoval és a kibővülő egységekkel foglaljuk vissza az előretolt bázisainkat. Siessünk, mert ha túl nagy kárt tesznek bennük, nagy hátrányba kerülhetünk.
 2. Most pedig várjuk meg az erősítést és addig tartsunk ki! Nem lesz folyamatos, erős támadás, inkább csak kóstolgatni fognak a Szövetségesek.
 3. Megjött az erősítés, megérkeztek a MÉG-ek. Erősítsük meg a pénzforrásainkat, építsünk ércgyűjtőket, majd fejlesszük magunk és támadjunk!

Tanács: Rakétás angyalokkal jól védekezhetünk, az olajkutat pedig mérnökkel célszerű elfoglalni, akár mindkettőt. A pálya második felében is jók lesznek a rakétás angyalok, főleg nagy számban, tehát amennyi csak kijön, annyit vegyünk.

 

Moszkva – Pusztulj Kreml, pusztulj

 1. Instant bázisunkat védelmezzük, amíg megérkezik a Sógun hóhéra szuper robot. Gyalogos és időnként tankokkal támogatott támadások fognak jönni, kisebb hullámokban.
 2. Támadjunk és pusztítsuk el a közelben lévő szovjet bázist! Bónuszfeladat: foglaljuk el mérnökkel a V.I.P. bunker, amit igény esetén további mérnökökkel tudunk javítani.
 3. Nyomuljunk tovább a Kreml épülete felé! A Sógun hóhérával könnyűszerrel eltiporhatjuk az utunkba kerülő szovjet bázisokat. Nyomuljunk bátran előre, de azért a levegőből támogassuk.
 4. A Kreml romokban, Krukov elbukott! Azonban az időgépet megpróbálják kimenekíteni! Nem hagyhatjuk, hogy ez sikerüljön nekik! Pusztítsuk el a helikoptert, ami szállítja!

Tanács: Az elején a védekezésnél az első lépésünk legyen a védelmi tornyok elhelyezése, az észak – keleti irányából érkező útra, a civil épület mellé. A tőlünk keletre lévő olajkutakat is foglaljuk el, álcázott csapatszállítóval a mérnökeink könnyen odajuthatnak.  Mielőtt lerombolnád a Kreml, küldj az épülethez rakétás angyalokat, mivel az épület lerombolása után megpróbálják az időgépet kimenekíteni!

 

Amszterdam – Reszket az utolsó vörös virág

 1. Építsünk bázist! Lazán, sok helyet kihagyva építkezzünk és vegyünk pár légvédelmi épületet is. Fejlesszük a dodzsónkat és a hangárunkat. Távolra tüzelő energia-hullám ágyúnk segítségével pusztítsuk el a közeli ellenséges légvédelmi támaszpontot.
 2. Megint a szovjet tudós. Nyakunkba zúdított egy jó adag űrszemetet és közben vasfüggönnyel védi a fő célpontunkat. Immáron légi egységeinkkel együtt fokozatosan szorítsuk vissza az ellenséget a térképen.
 3. Mikor már oly közel járunk a FutureTech központ lerombolásához, a szovjet tudós ismét csapást mér ránk, de a saját szövetségeseit sem kíméli! A katonai épületek mind megsemmisülnek és csak egy kis, elit seregünk marad, aki be tudná fejezni a küldetésünk! Támadjunk velük és romboljuk le azt az épületet, végeztessen be a sorsunk!

Tanács: Az elején, de utána is nagyon szellősen építkezzünk, a főépületünktől minél távolabb, mivel a Szövetségesek protonágyúja bizony jó eséllyel fog ránk tüzelni.

 

 

japan-nyereseg

 

Ezzel be is fejeztük a Japán, A felkelő nap birodalmának kampányát, diadalmaskodtunk az ellenségeink fölött. Tekintsd meg a Szovjetunió kampányát vagy/és Szövetséges végigjátszását is!